Među najboljim nastavnicima u zemlji 18 je iz Karlovačke županije, još 16 je promovirano u savjetnike i mentore

Među 510 najboljih nastavnika u Hrvatskoj, koji su za Dan učitelja prvi put nagrađeni s 10.000 kuna bruto, njih 18 je iz Karlovačke županije.

To su: Tatjana Bednjanec, Tea Borković i Antonija Capan iz OŠ Grabrik Karlovac, Anita Belančić iz OŠ Ivane Brlić Mažuranić Ogulin, Valentina Blašković iz OŠ Eugena Kvaternika Rakovica, Alenka Bujan iz OŠ Draganići, Vesna Car i Mario Zovkić iz OŠ Barilović, Biserka Marčinko iz Ekonomsko-turističke škole Karlovac, Predrag Matko iz OŠ Slava Raškaj Ozalj, Snježana Mrljak iz Glazbene škole Karlovac, Branko Rumenović, Dragan Sabljak, Marijana Smolčec i Jasminka Turina Luketić iz Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana Ogulin, Elvira Špelić Vidović iz OŠ Žakanje, Sanda Šutalo iz Tehničke škole Karlovac i Ankica Veseljić iz OŠ Banija.

Uče i osnovnoškolce i srednjoškolce, ali i čine puno više. Ministarstvo obrazovanja i znanosti među razlozima za nagradu, između ostalih, navodi mentorstvo učenicima na državnim natjecanjima, rad s darovitim učenicima, osmišljavanje inovativnih nastavnih sadržaja, održana predavanja i radionice, objavljivanje stručnih članka, vođenje i sudjelovanje u međunarodnim projektima, osmišljavanje i provođenje istraživanja, rad na cjelovitoj kurikularnoj reformi, provođenje eksperimentalnog programa…

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je, pak, spisak nastavnika, odgojitelja, učitelja i stručnih suradnika koji su promovirani u zvanje mentora i savjetnika.

Na području Karlovačke županije u zvanje profesora savjetnika promoviran je Denis Plavetić iz Gimnazije Karlovac.

Učitelji savjetnici postali su Marina Felić, Krešimir Kenfelj, Božica Krpes-Pregun, Nada Škrtić i Jadranka Žugčić iz OŠ Grabrik Karlovac, Alenka Belčić iz OŠ Dubovac Karlovac, Dinka Mališ iz Prve OŠ Ogulin, Diana Selman iz OŠ Turanj Karlovac, Ankica Veseljić iz OŠ Banija Karlovac i Stanko Vladić iz OŠ Braća Seljan Karlovac.

U zvanje učitelja mentora promovirani su Gordana Bešenić i Renata Sumina iz OŠ Grabrik Karlovac, Jelena Klasan iz OŠ Slunj, Arijana Mikšić iz OŠ Turanj Karlovac, te Marijan Tonković iz Prve OŠ Ogulin.

Facebook Comments