Aktualno OG sada Ogulin

Prosvjetni sindikati i dalje ne odustaju

Sindikati zaposlenih u osnovnim i srednjim školma i dalje ne odstupaju od svojih zahtjeva, pa se tako danas štrajkalo u svim školama diljem Hrvatske. Štrajkali su i nastavnici, ali i nenastavno osoblje, ogulinskih škola.

U OŠ “Ivane Brlić – Mažuranić” u štrajku je bilo ukupno 60 djelatnika, a u matičnu školu na nastavu nije jutros došao niti jedan učenik. Nisu štrajkali djelatnici u Područnoj školi Jasenak, a svi učenici došli su na nastavu. U Područnoj školi Drežnica dio nastavnika je bio u štrajku, a na nastavu su došla 4 učenika. Djelomično se štrajkalo i u Područnoj školi u Kučinićima, a u školu je došlo 30 učenika.

Od 50 nastavnika zaposlenih u Prvoj osnovnoj školi u štrajku je bilo njih 48. U matičnu školu, te Područne škole u Zagroju, Desmericama i Turkovićima na nastavu jutros nije došao niti jedan učenik, dok je u Ogulinski Hreljin došlo 8 učenika.

Štrajkalo se i u ogulinskoj Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana, dok su nastavnici Obrtničke i tehničke škole bili u djelomičnom štrajku, pa je nastava održana po prilagođenom rasporedu.

Za sutra je najavljen cirkularni štrajk za Karlovačku županiju, pa ravnatelji ogulinskih škola pozivaju roditelje i učenike da prate objave s obavijestima na njihovim mrežnim i Facebook stranicama.