Aktualno Županija

Gradske stanove zatražilo 152 Karlovčana: Lista će biti objavljena u petak, prigovori do 25. studenog – dodjeljivat će se do kraja 2022.

Prijedlog liste za dodjelu gradskih stanova u najam bit će objavljen u petak, prigovori će se moći podnijeti do 25. studenog, a konačna lista biti utvrđena početkom idućeg mjeseca i po njoj će se stanovi dodjeljivati do 31. prosinca 2022.

Najavila je to na današnjoj pressici pročelnica za imovinsko pravne poslove i upravljanje imovinom Tatjana Gojak, kazavši da su na natječaj za dodjelu stanova pristigla 152 zahtjeva: 108 zahtjeva temeljem Opće liste reda prvenstva, a 44 zahtjeva temeljem Liste za mlade (do 35 godina).

– Svi zahtjevi su obrađeni i pripremili smo privremenu listu koju ćemo objaviti u petak, 15. studenog. Pozivamo podnositelje zahtjeva da u roku od 8 dana izvrše uvid i dostave eventualne prigovore na bodovanje gradonačelniku zaključno do 25. studenog. Nakon toga ćemo obradidi sve pristigle prigovore i predložiti gradonačelniku donošenje konačne liste koja će se početi primjenjivati s 1. siječnjem 2020., rekla je Gojak.
Kako je zahtjeva za dodjelom gradskih stanova, posebno onih s Opće liste, i dalje puno, a Grad ih ukupno ima 338, u kolovozu je objavio javni poziv za kupnju stanova, jednosobnih i garsonijera. Pristiglo jeu 12 ponuda, od kojih 6 za prodaju jednosobnih stanova, 2 ponude za garsonjere i 4 ponude za dvosobne stanove. Budući su samo 4 ponude udovoljavale svim uvjetima, zatražene su i ponude agencija za promet nekretnina na području Karlovca, pregledane su i javno objavljene ponude na internetskim stranicama oglašivača, kao i dostavljene ponude manjih dvosobnih stanova.

– Obišli smo te stanove i zaključili dva kupoprodajna ugovora, a do kraja godine nastojat ćemo pronaći i otkupiti još jedan stan kako bismo utrošili proračunska sredstva za tu namjenu, najavila je Gojak.
Grad je u ovogodišnjem proračunu za to predvidio 800.000 kuna, no u onom za sljedeću godinu sredstava za tu namjenu neće biti. U gradskoj upravi se nadaju da će Ministarstvo državne imovine udovoljiti njihovoj zamolbi za dodjelu državnih stanova, njih 20-ak.

– Potpisali smo početkom studenog ugovor o dodjeli na uporabu 6 stanova koje nam je Ministarstvo dodjelilo za naše građane na Općoj listi reda prvenstva. Imamo aktivna još 2 zahtjeva pred Ministarstvom kojim smo tražili darovanje još 20 stanova, čekamo odgovor i vidjet ćemo što će biti s tim zahtjevima, izjavila je Gojak.

Govoreći o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa za sustav obrane od poplave, navela je da ih je Upravni odjel, u skladu s ugovorom s Hrvatskim vodama, riješio za 2 od 8 mjera – za jednu 77 nekretnina, za drugu 415. Za preostalih šest mjera imovinsko-pravne odnose rješavaju Hrvatske vode. (kaportal.hr)