Nema razloga za brigu? Autotransport ipak ne planira ukidanje postojećih autobusnih linija u Karlovačkoj županiji – bar za sad

Pesimističnim najavama da će na području Karlovačke županije uslijediti ukidanje još autobusnih linija, čini se, nema mjesta. Jer Autotransport Karlovac poručuje da, za sad, ne planira ukidanje postojećih autobusnih linija.

Na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine, podsjetimo, rečeno je kako je do sad u Karlovačkoj županiji ukinuto 12 autobusnih linija, da od iduće godine neće voziti ona na relaciji Duga Resa – Lipa – Protulipa jer nema putnika, te da je tendencija daljnjeg ukidanja linija i optimalizacije usluga javnog prijevoza.

– Autotransport, kao prijevoznik koji obnaša najveći dio registriranih autobusnih linija na području Karlovačke županije trenutno ne planira podnašanje zahtjeva za obustavom prijevoza na linijama za koje posjeduje dozvole. Kao i ostali prijevoznici u Hrvatskoj, očekujemo što skoriju primjenu novog Pravilnika o obavljanju javnog linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu za koji je prije nekoliko dana objavljeno izvješće o provedenom javnom savjetovanju. Vjerujemo da će se time na pozitivan način regulirati javna usluga prijevoza na obostrano zadovoljstvo nas kao prijevoznika te jedinica lokalne samouprave odnosno građana kao krajnjih korisnika naše uslluge, za KAportal je naveo Željko Petrunić, voditelj putničkog prometa u Autotransportu.
Pravilnik, inače, detaljnije propisuje način i postupak usklađivanja voznih redova, dokumentaciju potrebnu za izdavanje dozvola za javni linijski prijevoz putnika, postupak izdavanja dozvola i obrazac dozvola za javni linijski prijevoz, dokumentaciju potrebnu za sklapanje ugovora o prijevozu kao javnoj usluzi, te postupak sklapanja ugovora o prijevozu kao javnoj usluzi.

Koliko će olakšati i prijevoznicima i gradovima i općinama koje sufinanciraju nerentabilne linije, znat će se nakon što stupi na snagu. (kaportal.hr)

Facebook Comments