Što nas tek čeka? Radovi na državnim cestama u Karlovcu ove godine napravili prometni kolaps, iduće bi moglo biti još gore

Radovi na državnim cestama koje prolaze kroz Karlovac, poput onih na D-1 kod Autobusnog i na D-6 kroz Borlin, zakomplicirali su odvijanje prometa po gradskim ulicama, no zbog onih koji slijede iduće godine, regulacija prometa alternativnim pravcima bit će još zahtijevnija.

Odužili su se projekti precrpne stanice na Ilovcu, kao i onaj kod Pothodnika, ali oba, po riječima dogradonačelnika Ivana Mrzljaka, zbog nepredviđenih radova.

– Kod precrpne stanice Ilovac zakomplicirala se stvar nakon što se pojavio značajan prilljev podzemnih voda i morali su preprojektirati cijeli projekt. Dio na cesti su razriješili, ali treba napraviti kanal od ceste do kanala od željeznice, gdje ići te oborinske vode. Projekt kod Autobusnog je bio izuzetno zahtjevan. S jedne strane, zbog regulacije prometa, što mislim da smo zajedno s Hrvatskim cestama uspjeli razriješiti da nemamo velike čepove na D1, a s druge strane, jer izolaciju ne možete raditi u svim vremenskim uvjetima, bilo je i dosta nepredviđenih radova, nailaženja na instalacije, izmještanje glavnog cjevovoda vodoopskrbnog za Karlovac, za Strmac i ovaj dio oko Pothodnika tako da vjerujemo da će u narednim danima završiti taj projekt, izjavio je Mrzljak. (KAportal)(Foto: ilustracija)

Facebook Comments