Aktualno OG sada Ogulin

U siječnju upoznajemo likovni rad Marine Marković

Za ovu našu rubriku izabrala je četiri svoja djela.

Nova godina, novi mjesec, nova nedjelja i novni radovi naših ogulinskih umjetnika. U mjesecu siječnju, nedjeljom, upoznat ćemo se sa radovima naše Ogulinke Marine Marković.

Marina Marković samozatajna je žena, majka i supruga, koja je zadovoljstvo slikanja otkrila tek nedavno! Sve je počelo prije dvije godine, kada je izrađivala, odnosno izvezivala  iglom i koncem na kartonu prava mala umjetnička djela tehnikom poznatom kao pick point.

Onda, je surfajući internetom otkrila novu tehniku slikanja  koja se zove enkaustika i koja joj se odmah svidjela. Riječ je, zapravo, o slikanju peglom! Danas se bavi i jednom i drugom tehnikom, a uz to i slika akrilnim bojama. Do sada je imala jednu samostalnu i dvije skupne izložbe sa likovnom udrugom Frankopan, čiji je član. Uz to sudjelovala je i na tri likovne kolonije do sada. U proljeće 2018. godine već smo na OGportalu pisali o likovnom radu Marine Marković.

Za ovu našu rubriku izabrala je četiri svoja djela koja ćemo vam predstaviti kroz četiri siječanjske nedjelje.

Za prvi rad Marina Marković izabrala je sliku pod nazivom Klek, radi se o enkaustici, odnosno tehnici slikanja sa peglom.