Kroz koji dan brza i besplatna internetska veza na više mjesta u gradu – ostvarena kroz projekt EU, pogledajte na kojim lokacijama

Iz Europske unije gradu Karlovcu stiže petnaest tisuća eura bespovratnih sredstava za realizaciju projekta WIFI4EU, koji se provodi u okviru inicijative da se svim građanima Europske unije na javnim prostorima omogući besplatni pristup internetu.

Iz karlovačke gradske uprave javljaju da u cilju što kvalitetnije promocije našeg grada kao i omogućavanjem besplatne visokokvalitetne bežične mreže građanima, Grad Karlovac omogućio je uslugu besplatnog pristupa internetu na sljedećim lokacijama:

Šetalište dr. Franje Tuđmana
Školska sportska dvorana (unutarnji i vanjski prostor)
Aquatika i nova šetnica uz Koranu
Turistička zajednica i Trg bana Petra Zrinskog
Trg bana Josipa Jelačića

– Navedene lokacije su odabrane, kao lokacije na kojima se tijekom cijele godine, organiziraju različita zbivanja lokalnog i međunarodnog značaja, lokacije koje su najčešće posjećene od strane turista, a ujedno i kao lokacije na kojima naši građani provode svoje slobodne trenutke. Tijekom 2020. godine, na postojećoj infrastrukturi, omogućit će se pristup i dodatnim besplatnim uslugama, kao što su: aktualne informacije o kulturnim i sportskim zbivanjima u gradu, turistički interesantne informacije o našem gradu te ostale bitne informacije za naše građane, kažu u Gradu.

Oprema je na svim lokacijama uspješno postavljena, a trenutno traje završno testiranje funkcionalnosti te označavanje lokacija u skladu s EU zahtjevima. Ukupna približna vrijednost projekta jest 150 tisuća bez PDV-a, a Grad Karlovac sudjelovao je i s vlastitim dodatnim sredstvima, kako bi se omogućio pristup bežičnom internetu na što većem prostoru.(KAportal.hr)

Facebook Comments