Duga Resa će dobiti reciklažno dvorište – većinu sredstava osigurala EU, gradit će se iza policijske postaje i bit će gotovo do svibnja

Grad Duga Resa krenuo je u izgradnju reciklažnog dvorišta koje će biti završeno u svibnju ove godine, a možda i nešto ranije ako budu povoljni vremenski uvjeti – rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj su voditeljica projekta Marija Kovačević, pročelnik Mladen Rakočević i gradonačelnik Tomislav Boljar predstavili projekt izgradnje i opremanja ovog za Grad Dugu Resu važnog projekta.

– Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,4 milijuna kuna, pri čemu sredstva iz kohezijskog fonda EU iznose 1,9 milijuna kuna. Nositelj projekta je Grad Duga Resa, a dvorištem će upravljati Čistoća. Cilj projekta je povećanje stope odvojenog prikupljanja otpada i smanjenje odlaganja mješovitog otpada. Izvođač radova, kojeg smo odabrali u postupku javne nabave je Niskogradnja d.o.o , a radovi su otpočeli u studenom. Kako je rok za završetak šest mjeseci, reciklažno dvorište bit će završeno najkasnije do svibnja, pojasnila je Marija Kovačević te dodala kako će nakon puštanja u rad reciklažnog dvorišta, promidžbom putem letaka, javnih medija i jumbo plakata kao i edukacijama u mjesnim odborima, svi građani biti upoznati s funkcioniranjem reciklažnog dvorišta i načinima prikupljanja i odlaganja otpada reciklabilnog i opasnog otpada.

Dugoreško reciklažno dvorište za kojeg je zemljište otkupljeno prije nekoliko godina bit će smješteno iza policijske postaje, dakle u samom središtu grada, što je prema riječima pročelnika Mladena Rakočevića, nadležno ministarstvo pohvalilo kao odličnu lokaciju koja će biti dostupna svim građanima i gdje će za vrijeme uredovnog radnog vremena građani moći dovoziti razni glomazni otpad.

– Ovo je još jedan važan projekt koji se na području Duge Rese financira s dva milijuna kuna europskih sredstava i koji bi u budućnosti trebao polučiti još bolje rezultate u smanjivanju ukupne količine mješovitog komunalnog otpada. Želim pohvaliti građane Duge Rese koji su već sada pokazali visoku svijest o potrebi odvajanja otpada te smo putem zelenih otoka uspjeli s oko 2700 tona odlaganje mješovitog otpada smanjiti na 2150 tona, kazao je gradonačelnik Tomislav Boljar te dodao kako je Čistoća prošle godine nabavila kamion vrijedan milijun kuna, a sada se očekuje raspisivanje dva natječaja kojim se želi pribaviti još jedan kamion s dvije komore kako bi se papir i plastika odvozili u jednom prolazu i tako smanjili troškovi, a drugim natječajem planira se nabavka još jednog mobilnog reciklažnog dvorišta. (KAportal.hr)

Facebook Comments