Aktualno Županija

Oni dežuraju za vas 24 sata na dan 365 dana u godini

Dan112

Danas je obilježen Međunarodni dan broja za žurne situacije 112 postavljanjem simulacijskog centra svih žurnih službi Karlovačke županije. Po prvi puta su na otvorenom prostoru, na adresi Službe civilne zaštite Karlovac, građanima dali priliku da sami postavljaju pitanja, pozivaju i prate angažiranje žurnih službi.

Operateri Županijskog centra 112 (ŽC112), Operativno-komunikacijskog centra policije (OKC-a), Županijskog vatrogasnog operativnog centra (ŽVOC) te dojavno-prijavne jedinice Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije primali su pozive građana te davali upute o postupanju u pojedinim žurnim situacijama.

Županijski centar 112 zaprimio je dojave o velikoj prometnoj nesreći na autocesti, složenog događaja koji zahtijeva angažiranje svih žurnih službi. Dojavu o požaru u restoranu u kojem su zadobivene teške ozljede. Pratili smo intervenciju vatrogasaca dok je dispečer hitne davao upute o postupcima saniranja ozljede do dolaska tima.

Vidjeli smo kako izbjeći potencijalno opasne ili problematične situacije, kako precizno javiti što se dogodilo, kako smiriti paniku i slušati što nam savjetuje dispečer žurne službe.

Policija je u svakoj pojedinoj situaciji osiguravala mjesto događaja i pokrenula očevid te pojasnila nazočnima koja je uloga i djelatnost policijskih službenika.

Na kraju su građani imali priliku vidjeti gdje su u gradu postavljeni automatski defibrilatori koji u situacijama zastoja srca spašavaju živote te prikazali važnost postupka reanimacije.

Spašavatelji HGSS-a Stanice Karlovac budno su ih pratili i bili spremni priskočiti u pomoć ukoliko netko zatreba pomoć na teško dostupnom terenu do kojega ne mogu doći redovne žurne službe.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Četiri nova slučaja u Karlovačkoj županiji

OgPortal

NOVA POTRESNA VIJEST: UMRO JE ZLATKO KRANJČAR, LEGENDA DINAMA I BIVŠI IZBORNIK HRVATSKE!

OgPortal

U posljednja 24 sata zabilježen je 91 novi slučaj zaraze, preminulo je 11 osoba

OgPortal

Tijekom vikenda utvrđena su 364 prekršaja

OgPortal

Čuveni njemački imunolog preklinje Merkel: ‘Kancelarko, cijepite se AstraZenecom, i to javno!‘

OgPortal

Izgorjela kuća – očevid će biti proveden danas

OgPortal