Aktualno Županija

Muljanje s putnim troškovima i različitim naknadama? Jelić potvrdio da policija u županijskom sustavu istražuje par slučajeva

Policija radi na par slučajeva, više ne smijem reći.

– Svim našim institucijama odaslali smo i prije ovoga jasno upozorenje: ako primjete nešto da su dužni to prijaviti. Policija radi na par slučajeva, više ne smijem reći, više ne znam; da i znam ne bih smio reći. Ovo što je bilo u Uredu državne uprave je u procesu; ne smijemo komentirati sudske procese, izjavio je na današnjem Aktualcu Županijske skupštine župan Damir Jelić.

Odgovorio je tako na pitanje Marinka Marinovića (Most) kojeg je, ponukanog suđenjem troje bivših zaposlenika Ureda državne uprave zbog navodno nepripadajućih putnih troškova, zanimalo što se poduzima da se takvi slučajevi ne događaju u Karlovačkoj županiji.

Kratko je odgovorio i njegovom stranačkom kolegi Zlatiboru Tomasu koji je podsjetio kako je prije godinu dana pitao o provjeri diploma u ustanovama i tvrtkama kojima je osnivač Županija, ali da još čeka odgovor i to pisani.

– Kao gradonačelnik Karlovca prvi sam u državi to proveo, a kao župan, kad sam došao na mandat, krenuli smo u tu akciju, izjavio je Jelić.(kaportal.hr)