Aktualno Županija

Otvorene prijave za DugaResaFest 2020.

Ove godine dobrodošli su svi, od “7 do 77” godina.

Popularni međunarodni festival DugaResaFest 2020. održat će se sedmu godinu zaredom, ali ovog puta, kako nam je pojasnio umjetnički direktor i jedan od osnivača Festivala Goran Topolovac, u potpuno novoj koncepciji, otvorenoj za sve, a ne samo za osnovne škole.

DugaResaFest će se kao i do sada održati tijekom dva dana, točnije 9. i 10. svibnja. U subotu će biti „D“ritam odnosno natjecanje u plesu na koji se mogu prijaviti škole, udruge, plesne skupine kao i do sada. No, za nedjelju odnosno natjecanje u pjevanju DRF „Euforija“ ove godine smo promijenili pravila prijava koje više nisu ograničene samo na škole, već se mogu prijaviti svi, bez obzira na dob, koji smatraju da znaju pjevati. Natjecatelji će biti podijeljeni u dvije starosne kategorije, prvu će činiti natjecatelji do 14 godina starosti, a u drugu idu svi ostali. Nakon selekcijskog odabira za nastup na Euforiji bit će odabrao 20 natjecatelja i tri rezervna kandidata – kaže Topolovac dodajući kako će se na ovaj moći prijaviti sva djeca koja žele pjevati, jer se događalo da neki to do sada nisu mogli učiniti, jer škole nisu bile zainteresirane za sudjelovanje.
Svi zainteresirani prijaviti se mogu, najkasnije do 23. veljače, vrlo jednostavno putem linka koji se nalazi na facebook stranici DugaResaFesta. Uz prijavu s osnovnim podacima potrebno je organizatoru dostaviti i kvalitetan video zapis pjesme s kojem žele nastupiti.

Također, za Euforiju je promijenjen i način glasovanja koje više neće biti kao do sada, glasovanje na video zidu za svakog kandidata pojedinačno kao na popularnom Eurosongu, već će članovi stručnog povjerenstva dati konačni zbroj.
Organizatori DugaResaFest su Grad Duga Resa i udruga Agora, a festival će obje večeri voditi mlada voditeljica Dunja Karem, dok je produkcija povjerena Eurotonu i Creostar studiju. (kaportal.hr)