Aktualno Županija

Uspješno završen projekt “PoKupi, iskoristi, očisti”

MO Kamanje nagrada za najbolji mjesni odbor u razvrstavanju otpada.

Mjesni odbor Kamanje najbolji je mjesni odbor u razvrstavanju otpada na projektnom području projekta „PoKupi, iskoristi, očisti“, koji obuhvaća grad Ozalj te općine Žakanje, Kamanje, Ribnik i Draganić.

Naime, u sklopu projekta tijekom mjeseca prosinca 2019. i mjeseca siječnja 2020. godine trajao je natječaj za najbolji mjesni odbor u razvrstavanju otpada, sve s ciljem educiranja i izgradnje svijesti i razumjevanja javnosti o važnosti sustavnog razvrstavanja i gospodarenja otpada. Nagrada najboljem mjesnom odboru je set vanjskih kanti, koje će direktor Azelije eko d.o.o. Ozalj Miroslav Cigić predati predsjedniku mjesnog odbora Kamanje, Robertu Stipančiću.

– Čestitamo svim stanovnicima Kamanja na velikoj količini prikupljenog otpada i brojnih frakcija, kao što su staklo, papir, plastika, koje su razdvojili i predali tijekom prosinca i siječnja, poručuju organizatori, naglašavajući kako je projekt obuhvatio podjelu letaka, brošura te plakata o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom sakupljanju otpada te kompostiranju. Letci i brošure pripremljeni su i za osobe s teškoćama u čitanju, te za turiste na engleskom jeziku. Uz promotivne materijale održane su različite radionice i predavanja na temu kvalitetnog gospodarenja otpadom, a za one najmlađe organizirane su edukativne predstave i natjecanja iste tematike.

Ponovimo, projekt „PoKupi, iskoristi, očisti!“ u proteklih 18 mjeseci provodio se s ciljem educiranja građana o razvrstavanju otpada i novom načinu gospodarenja otpadom te je sufinanciran od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike u iznosu od 376.982,57 kuna, dok ukupna vrijednost iznosi 443.508,92 kuna.

– Ovim projektom započeo je dugotrajan proces, koji će se nastaviti i po njegovom završetku. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali i aktivno doprinosili kvalitetnoj provedbi aktivnosti i pozivamo sve zainteresirane da nam dostavljaju svoje primjedbe i prijedloge kako bismo poboljšali gospodarenje otpadom i brigu o zaštiti okoliša, poručuju iz Grada Ozlja, koji su ujedno i nositelji projekta. (kaportal.hr)