Aktualno OG sada Ogulin

Održana redovna 59. izvještajna skupština DVD-a Jasenak

U prostoru Radničkog doma šumarije Jasenak, uz prisustvo brojnih gostiju,uzvanika i članova DVD-a, održana je 59.-a redovna izvještajna skupština DVD-a Jasenak.

Sjednica je počela intoniranjem državne i vatrogasne himne, te odavanjem počasti minutom šutnje svim preminulim vatrogascima kao i članovima DVD-a Jasenak.

Predsjednik DVD-a Nenad Vukadinović  pozdravio je sve goste i uzvanike, među kojima su bili gradonačelnik grada Ogulina Dalibor Domitrović,voditelj UŠP Ogulin Dragan Rudančić, načelnik Policijske postaje Ogulin Goran Vukelja, zapovjednilk PVZ Ogulin Marinko Turkalj, te brojni gosti iz prijateljskih društava i to: DVD Sveti Ivan Žabno, Rakitje, Tuškani, Cetingrad, Rakovica, Otočac, San Marino Novi Vinodolski, Bribir, Gomirje, te DVD-i sa područja djelovanja PVZ Ogulin.

Nakon pozdravne riječi predsjednika DVD-a, izvještaj o radu u izvještajnom periodu podnio je zapovjednik DVD-a Rajko Kosanović, istaknuvši pri tome sve aktivnosti Društva. Poseban naglasak dat je na iznimno veliki broj intervencija otvorenog prostora, tri požara objekata, jedna potraga za izgubljenom osobom, te dvije intervencije na zaštiti od poplave na području Ogulina i Karlovca. Isto tako, radilo se na otklanjanju velikog kvara na auto cisterni, te sanacija krovišta na vatrogasnom domu i spremištu. Nakon toga iznesen je i plan rada za 2020.godinu, pri čemu je dat naglasak na nastavak radova na uređenju doma, nabava potrebne opreme, te pronalaženje mogućnosti za sudjelovanja na vatrogasnim natjecanjima.
Nakon podnesenih izvještaja brojni gosti i uzvanici poželjeli su domaćinu uspješan rad u narednom periodu, uz što manje intervencija, a što više druženja.
Nastavili su druženje uz skromni domjenak i zabavu do ranih jutarnjih sati.