Aktualno OG sada Ogulin

Dobrotvorno podupirajuće društvo Sv. Rok Lomost broji 197 članova

Intoniranjem državne, a potom i Društvene himne, počela je s radom redovita, godišnja skupština Dobrotvornog podupirajućeg društva Sv. Rok Lomost, održana sinoć u prostorijama Doma u Lomostu.

Pozdravne riječi nazočnim članovima, kojih je bilo 95, te gostima, uputio je predsjednik Mladen Petrušić, nakon čega su izabrana radna tijela, a uslijedilo je podnošenje izvješća o radu. Tom prigodom Mladen Petrušić je naglasio, među ostalim, da društvo broji 197 članova, od čega je 99 žena, a 98 muškaraca. Lani je društvu pristupilo 8 novih članova, kojima su na kraju skupštine uručene članske iskaznice, a u tom vremenu obilježeni su značajni datumi i organizirani razni izleti.

Pored toga, financijski se pomagalo bolesnim i članovima s posebnim potrebama, a za svako novorođeno dijete član društva dobio je po 500 kuna.

Financijsko izvješće podnio je Josip Petrušić, izvješće Nadzornog odbora Vlasta Franjković, a Suda časti Krešimir Magdić. Nikakve nepravilnosti nisu uočene.

DPD Sv. Rok je u 2019. godini prihodovao 62.693 kune, dok su rashodi bili nešto manji, 62.170 kuna.

Uime grada Ogulina nazočne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja, s kojom je bio i drugi zamjenik Daniel Vukelja, potom Irena Juričić uime DPD-a Sv. Ivana Pavao II iz Oštarija, te Ivica Franjković iz DPD-a Sv. Marko Križevčanin iz Skradnika.

Skupština je završila čitanjem pjesme koju je Lomošćanima posvetila prof. Valentina Ceranić, te izvođenjem “Lomošćanke pjesme ” iz davne 1971. godine, pa su mnogi zapjevali “U Lomostu kaj u malem Beču…”, a nastavili sa grupom XXL, koja je bila zadužena za dobro raspoloženje nakon službenog dijela.