Aktualno OG sada Ogulin

Čini se da Ogulince ne zanima niti kućno kompostiranje

Sinoć je u ogulinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici održana 2. centralna javna tribina na temu “Kućno kompostiranje”. Tribina je organizirana i održana u sklopu provedbe projekta “Recikliraj za bolje sutra”, kojeg zajedničkim snagama provode Grad Ogulin i Općina Plaški.

Cilj projekta je, podsjećamo, izgradnja svijesti građana Ogulina i Plaškog o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporaba predmeta, a s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta.
U sklopu projekta predviđeno je održavanje ukupno 4 javne tematske tribine.

Na sinoćnjoj tribini Ogulinci su tako imali prilike doznati sve o kompostiranju u kućanstvu, a zahvaljujući stručnom voditelju tribine Marku Košaku iz zagrebačke Zelene akcije.
Nažalost, naši sugrađani ovu priliku niti ovaj put nisu iskoristili kako bi naučili nešto korisno, jer su tribini nazočili tek gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Daniel Vukelja, te pojedini djelatnici gradske uprave i ogulinskog SKG-a.

Treća tribina u sklopu ovog projekta planira se za kraj ožujka, a o terminu održavanja ćemo vas naknadno izvijestiti.