Predavanje povodom 185 godina od objave pjesme Horvatska domovina

Na inicijativu Tomislava Kučinića, mag.mus. u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin održat će se predavanje u povodu 185. godišnjice prve objave pjesme Horvatska domovina Antuna Mihanovića u Danici Ljudevita Gaja Lijepa naša domovino. Predavanje će obuhvatiti teme koje se odnose na povijesni razvoj hrvatske državne himne, genezu njezina nastanka, politički kontekst, značaj i modalitete od popijevke do narodne, nacionalne i državne himne. U mnoštvu tumačenja, komentara i prečesto nepoznavanja teme u posljednje vrijeme, trenutak je za temeljiti prikaz naše himne.

Predavanje će održati Tomislav Kučinić, mag. mus., 12. ožujka 2020. godine s početkom u 18:00 sati u konferencijskoj dvorani. Ulaz je slobodan.

Predavač će govoriti o povijesnom razvoju hrvatske državne himne,genezi njezina nastanka, političkom kontekstu, značaju i modalitetima od popijevke do narodne, nacionalne i državne himne. U mnoštvu tumačenja, komentara i prečesto nepoznavanja teme u posljednje vrijeme, trenutak je za temeljiti prikaz naše himne.

Tomislav Kučinić rođen je 1972. u Zagrebu. Studirao je klasičnu gitaru na Visokoj školi za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu, politologiju na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirao na Odsjeku za glazbenu pedagogiju. Radi kao nastavnik klasične gitare u Osnovnoj glazbenoj školi u Ogulinu
te kao profesor glazbene umjetnosti u ogulinskoj Gimnaziji Bernardina Frankopana. Svoj interes za teoriju glazbe i povijest povezao je u nekoliko stručnih i popularnih radova.

Facebook Comments