Aktualno OG sada Ogulin

“Oči u oči” s gradonačelnikom Domitrovićem

Drugu nedjelju za redom, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, gostovao je u emisiji Radio Ogulina “Oči u oči”. Naravno razlog je izvanredna situacija, u Ogulinu i u Hrvatskoj.

U uvodu je ponovio zaključke sa sjednice Stožera civilne zaštite, održane sinoć, osvrnuvši se posebno na zabranu okupljanja na javnim površinama, najavivši od danas strožije kontrole. Pojasnio je i što je sve učinjeno za potrebe  eventualnog zbrinjavanja pacijenata:

 

 

“Rad trgovina nadziru komunalni redari, a one od danas mogu raditi od 8 do 17 sati. Namirnica i ostalih proizvoda ima u dovoljnim količinama, te ne treba stvarati paniku”- rekao je gradonačelnik Domitrović, uz napomenu da su se i sva gradska poduzeća prilagodila novonastaloj situaciji, te da je uloga Vodovoda i kanalizacije, Stambeno komunalnog gospodarstva i Radio Ogulina u ovoj kriznoj situaciji vrlo velika.

“Ono što je ministar Beroš za Hrvatsku, za Ogulin je naš gradonačelnik” rekla je, pak,  izravno u eter  jedna slušateljica, dok mu je druga, uz podršku,  sa suzama i drhtavim glasom  poručila neka nas iz svega izvede na najbolji način. Bilo je još pitanja slušatelja, kojima, kažu,  nedostaje jedino  dezinfekcijskih sredstava, bilo je riječi i o dostavi hrane i ostalih proizvoda koju obavlja Crveni križ, a na konstataciju novinarke da nema  prijenosa mise  dodao je kako je održavanje  misa, kao što je poznato, zabranjeno u cijeloj Hrvatskoj, te će se one svaki dan prenositi putem HRT-a.

“Ne odlazite liječniku, isključivo ga kontaktirajte telefonom”- poručio je sugrađanima gradonačelnik Domitrović i napomenuo da su im i on i gradske službe dostupni od 0 do 24 sata, na broj 047 522 612.

 

Na kraju emisije osvrnuo se na prozivanja iz oporbenih stranaka, te najavio neke konkretne mjere koje će grad poduzeti: