Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinski DSS uputio novi prijedlog gradonačelniku i Civilnoj zaštiti

Predsjednik ogulinskog DSS-a i gradski vijećnik Siniša Ljubojević uputio  je, na našu redakcijsku e-mail adresu, još jedan prijedlog upućen ogulinskom gradonačelniku Daliboru Domitroviću i Civilnoj zaštiti.

Tekst prijedloga prenosimo u cijelosti:

“Upućujemo gradonačelniku Ogulina i Civilnoj zaštiti prijedlog organiziranja pokretne trgovine koja će ponuditi namirnice u selima i prigradskim naseljima.

Starije i slabije pokretno stanovništvo naših sela oko Ogulina u velikom je strahu od kontakta radi mogućnosti zaraze Korona virusom. Civilna zaštita i Grad Ogulin mogu naći rješenje, izdati potrebne propusnice za jednu ili više pokretnih trgovina koje će u pratnji CZ i potrebnih službi i ralice, u skladu sa higijenskim propisima obići sela i prigradska naselja. Time bi olakšali nabavku svih potrepština svima koji ne mogu ili imaju strah od dolaska u Ogulin i trgovačke centre.
U ovakvim trenucima moramo dati svoj maksimum i biti na usluzi svim građanima.

Na ovakav način osim što bi opskrbili ruralno stanovništvo potrebnim namirnicama u teže prometovnim okolnostima zbog snijega, smanjili bi i kretanje stanovnika unutar granica grada Ogulina, a time i smanjili mogućnost širenja zloglasnog virusa koji je potvrđen i u Ogulinu.

U ime DSS-a,
Predsjednik DSS-a Ogulina i gradski vijećnik Siniša Ljubojević”