Aktualno Županija

Otuđeni bakreni električni vodiči – šteta veća od 45.000 kuna!

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je jedno kazneno djelo, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Karlovac, Duga Resa) i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

U razdoblju od 23. do 25. ožujka nepoznati počinitelj provalio je u kontejner i skladište trgovačkog društva na području Karlovca i otuđio veću količinu bakrenih električnih vodiča. Materijalna šteta veća je od 45.000 kuna. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

Poduzmite mjere samozaštite, poručuje policija!
Na temelju dosadašnjih iskustava evidentno je da provalnici iskorištavaju različite situacije kako bi počinili kaznena djela protiv imovine, pa s obzirom na novonastalu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i smanjenu prisutnosti građana u poslovnim objektima, radi prevencije i zaštite imovine upućujemo preporuku poslovnim subjektima i građanima da poduzmu mjere i radnje samozaštite.
U cilju sprječavanja činjenja kaznenih djela protiv imovine i smanjenja posljedica kaznenih djela upućujemo na poduzimanje mjera i radnji koje će odvratiti počinitelja od provale ili mu otežati pristup do cilja (ugradite protuprovalnu zaštitu, uključite alarm, zaključavajte vrata zgrade, poslovnog objekta, stana ili kuće, ne ostavljajte predmete uz objekte koji bi mogli poslužiti za provalu ili omogućili lakše penjanje, ugradite dodatnu rasvjetu objekta i prostora i sl.).
S obzirom da građani iz nepažnje i površnosti prema osobnoj i društvenoj imovini i drugih propusta postaju potencijalne žrtve kaznenih djela, na ovaj način želimo ih potaknuti na opreznost i zaštitu vlastite imovine.