Aktualno OG sada Ogulin

Domitrović odgovara Ljubojeviću: Ako imate saznanja o pojedinačnim i specifičnim slučajevima, obavijestite Stožer civilne zaštite ili Crveni križ Ogulin

Nakon prijedloga koji je gradonačelniku uputio predsjednik DSS-a i gradski vijećnik Siniša Ljubojević, medijima je danas priopćenje poslao gradonačelnik Dalibor Domitrović.

U njemu navodi:
“Poštovani,
zahvaljujemo se na vašoj brizi i prijedlozima. Ako pratite rad nacionalnog Stožera civilne zaštite kao i rad županijskog, te gradskog stožera, možete iz odluka donesenih u razdoblju krize s korona virusom izvesti zaključak da rad trgovina sa prehrambenim artiklima nije zabranjen, a za rad pokretnih trgovina propusnicu izdaje odgovorna osoba u pravnoj osobi što bi u tumačenju značilo da potvrdu za kretanje pokretnih trgovina prehrambenih artikala izdaje sam poslodavac, a nikako Stožeri civilne zaštite. Isto tako, poznavajući sustav opskrbe prehrambenim artiklima na ruralnim područjima grada Ogulina, kao i iz kontakata sa predsjednicima mjesnih odbora te sa poduzećima koja vrše dostavu na spomenuta područja, mogu reći da je dostava redovita i na razini iz vremena prije krize.
Moram napomenuti da ima određeni broj poziva prema Stožeru civilne zaštite kao i prema meni osobno i takve pozive preusmjeravamo na Društvo Crvenog križa Ogulin. U stalnom smo kontaktu sa ravnateljicom Crvenog križa, te nas ravnateljica izvješćuje o svojim aktivnostima koje se provode na terenu iz kojih proizlazi da su sva ruralna područja pokrivena kako sa opskrbom hrane tako i sa ostalim potrepštinama.
Pozivam vas, ako imate saznanja o pojedinačnim i specifičnim slučajevima da obavijestite ili Stožer civilne zaštite ili Crveni križ Ogulin kako bi smo mogli poduzeti mjere potrebne za rješavanje specifičnih problema.
Pozivam vas, također, da ne potičete nikakvo samoorganiziranje, a sve u svrhu što kvalitetnije provedbe odluka nacionalnog stožera te sprečavanja kako kažete zloglasnog korona virusa.
S poštovanjem,
Gradonačelnik
Dalibor Domitrović