Aktualno Županija

U Karlovačkoj županiji prošle godine izgrađeno 237 novih stanova

Ukupno 53.487 novih stambenih i poslovnih kvadrata

U 2019. godini u Karlovačkoj županiji – ponešto se i gradilo. Nije to kao u zlatnim vremenima, no, ipak, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, na području naše županije izgrađeno je zgrada na ukupno 53.487 kvadrata – od te brojke 31.365 kvadrata otpada na stambene prostore, a 22.122 kvadrata na sve nestambene namjene.

Karlovačka županija dobro stoji na ljestvici koja se odnosi na broj novih stanova – u prošloj godini izgrađeno ih je ukupno 237 po čemu je na vrlo dobrom trećem mjestu u kontinentalnom dijelu Hrvatske (četvrtom dodamo li i Grad Zagreb). Upravo Zagreb ima najviše novi stanova – 3.202, dok je najmanje, 64, izgrađeno u Požeško-slavonskoj županiji.

Ukupno je na stambene zgrade u Karlovačkoj županiji uloženo oko 166 milijuna kuna, a u nestambene 181 milijun kuna. Od ostale gradnje, 220 milijuna kuna uloženo je u prometnu infrastrukturu, blizu 50 milijuna na cjevovode, komunikacijske i električne vodove te nešto više od 2,5 milijuna u sve ono što spada pod “ostalo”, dok nije bilo ulaganja u kategoriji “složene građevine na industrijskim prostorima”. (kaportal.hr)(foto:ilustracija)