Načelnik PU karlovačke: Nitko zaražen neće ući u zemlju – ni migranti više ne ulaze ilegalno

– I do sada pojačano prisustvo policije na granici, nevezano za krizu s koronavirusom, još je dodatno pojačano. Što se sigurnosti tiče, ljudi mogu biti apsolutno sigurni da hrvatska policija čini sve da se na najmanju mjeru svede rizik, eventualni dolazak neželjenih osoba, zaraženih osoba mimo ikakve kontrole na područje RH, izjavio je načelnik PU karlovačke Darko Bratić na današnjoj pressici Županijskog stožera civilne zaštite.

Odgovarajući na pitanje o ilegalnim prelascima granice i gdje su nestali migranti, kazao je kako pritiska migranata nema.

– Evidentno je, od početka krize s koronavirusom se smanjuje pritisak na naš dio granice. Zapravo, nemamo pritisaka i nemamo migranata. Pretpostavljamo da su ostali gdje su bili; najviše dolaze iz BiH pa su tamo i ostali, rekao je Bratić. Dodao je i kako nemaju informacije o mogućoj zaraženosti koronavirusom među migrantima, ni po informacijama iz BiH medija, ni njihovih izvora, ali “nije isključeno, obzirom na ovu situaciju i veličinu populacije koju čine, da ima zaraženih”. (kaportal.hr)

Facebook Comments