Održana sjednica gradskog Stožera civilne zaštite -stanje sigurnosti na našem području zadovoljavajuće

Danas je održana i redovita online sjednica Stožera civilne zaštite Grada Ogulina. Sjednici, koja je započela u 14 sati, po prvi put je nazočio i potpredsjednik ogulinskog Udruženja obrtnika Dalibor Turkalj.

Uvodno je gradonačelnik Dalibor Domitrović rekao da u gradskoj upravi sve teče u prema planu, a sve aktivnosti se redovno obavljaju.

Ovom prigodom, dr. Alena Furić izvjestila je članove Stožera da se pod mjerama samoizolacije u ogulinskoj bolnici nalazi 16 djelatnika, a svi su nakon prvog provedenog testiranja bili negativni na koronavirus. Dobra je vijest da u bolnici trenutno nema pacijenata koji se nalaze u samoizolaciji, a sve djelatnosti odvijaju se prema planu. Prema njenim riječima, bolnica raspolaže sa dostatnim količinama dezinfekcijskih sredstava.

Načelnik Policijske postaje Ogulin Goran Vukelja je istakao kako je stanje sigurnosti na našem području zadovoljavajuće, te da nisu evidentirana kršenja mjera Odluke o napuštanju mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Ravnateljica ogulinskog Doma zdravlja Zlata Kurelac poručila je da je u ovoj gradskoj ustanovi stanje zadovoljavajuće te da se sve odvija bez ikakvih poteškoća. S radom su započele pedijatrica i medicinska sestra, kojima su bile izrečene preventivne mjere samoizolacije.

I ostali članovi Stožera poručili su da se sve odvija kako je i planirano, bez poteškoća.

Na samom kraju gradonačelnik je poručio da će tijekom poslijepodneva biti kompletirane mjere pomoći gospodarstvenicima s područja našeg grada, te da će sutra biti održana i online sjednica ogulinskog Gradskog vijeća.

Slijedeća sjednica Stožera civilne zaštite Grada Ogulina bit će održana kada se za to ukaže potreba.

Facebook Comments