Aktualno OG sada Ogulin

Djevojčica izliječena, 9 djelatnika ogulinske bolnice i dalje u izolaciji

OGportal je prije nekoliko dana pisao, kao i mnogi drugi mediji, o djevojčici iz Plaškog kojoj je prošli tjedan  postavljena sumnja na infekciju i uzet joj  je bris u ogulinskoj bolnici. Nalaz je poslan u laboratorij za infektologiju u Kliniku Fran Mihaljević i oni su izradili test i javili da je dijete zaraženo. Stoga je odmah  osoblje pedijatrije  stavljeno u izolaciju, a odjel zatvoren.Bilo je to još 7. travnja.

Potom je dijete transportirano u kliniku Fran Mihaljević, gdje su uzimali dodatne kontrolne briseve i nakon toga došli su negativi nalazi.
HINA je objavila vijest u petak 10. travnja da je dijete pušteno kući. Nekoliko dana je prošlo, a da ni  ogulinska bolnica, ni stožer CZ Karlovačke županije, o tome nisu dobili službenu obavijest. Kad je u Stožer CZ Karlovačke županije stiglo otpusno pismo iz klinike Fran Mihaljević, epidemiolog je odlučio da 9 djelatnika ogulinske bolnice, koji su zbog ovog slučaja bili u samoizolaciji, nastave i dalje biti samoizolirani. To ujedno znači da i pedijatrija ogulinske bolnice i dalje ostaje zatvorena.

Na današnjoj pressici županijskog Stožera CZ mogli smo čuti da je za djevojčicu stiglo otpusno pismo iz bolnice Dr Fran Mihajević u kojem stoji da je djevojčica IZLIJEČENA! Prilično je nejasno kako je to djevojčica tako ekspresno, u roku 5 dana izliječena! Još je nejasnije kako može biti izliječena osoba čiji su nalazi na testovima u klinici  Fran Mihaljević bili negativni, dakle, koja nije ni oboljela od koronavirusa, o čemu su pisali i mediji , a prenio i OGportal.

Odgovor na ove nejasnoće potražit ćemo od nacionalnog stožera CZ i objaviti kada dobijemo.

Pogledajte dio današnje pressice županijskog Stožera CZ u kojem je postavljeno pitanje “Kakva je situacija s djevojčicom iz Plaškog i ima li kakvih promjena, te je li otvorena pedijatrija u ogulinskoj bolnici“: