Aktualno OG sada Ogulin

Mjere se popuštaju, ali još nije vrijeme za opuštanje

Već skoro dva mjeseca u nedjeljnoj emisiji Oči u oči, u programu Radio Ogulina, gost je gradonačelnik Dalibor Domitrović. Bilo je tako i danas.

Ovog puta s gradonačelnikom Domitrovićem  bila je i načelnica Stožera Civilne zaštite, njegova zamjenica Ivana Salopek Šumonja, a osvrnuli su se na sve ono što se događalo u posljednjih 40 dana  i borbu s koronavirusom. “Upješno i koordinirano smo obavljali sve naše dužnosti. Mjere se popuštaju, ali još nije vrijeme za opuštanje”-rekla je Ivana Salopek Šumonja, pojasnivši kakve promjene nastupaju sutra u radu trgovina, a uskoro i drugih poslovnih subjekata. HZJZ je donio mjere kojih se treba pridržavati, pa će se kontrola provoditi i na našem području.

Liberalizacijom mjera na razini županije situacija je bitno drugačija, pa je tako smanjen i broj zahtjeva za izdavanjem propusnica.

Gradonačelnik Domitrović rekao je da je gradski Stožer na vrijeme krenuo sa održavanjem video konferencija, bez bliskog kontakta,  a u cilju zaštite svih članova. Na isti način održavaju se i posljednje dvije sjednice Gradskog vijeća, a na posljednjoj su donesene određene mjere za pomoć ogulinskom gospodarstvu, ali i građanima. Uskoro će se početi pripremati rebalans proračuna, jer će imati određene konkretnije pokazatelje kako je kriza utjecala na njegovo punjenje, a po nekim preliminarnim projekcijama očekuje se da će prihodi biti manji za 10 do 15 posto.

Otvaranje blagajni u gradskim tvrtkama razmotrit će se narednog tjedna, najavila je Ivana Salopek Šumonja u odgovoru na pitanje slušatelja, a bilo je riječi i o upisima u postojeći, te gradnji novog dječjeg vrtića na Poredicama, gdje se radovi odvijaju po planu.

Za POS-ove stanove za sad ima 40-ak prijavljenih, a prijave, podsjetio je gradonačelnik, traju do kraja travnja.

Reciklažno dvorište moglo bi biti u funkciji za oko mjesec dana, a rekonstrukcija Šenoine ulice i radovi na potezu Hačko-Bolnička se nastavljaju. U utorak će, pak, krenuti sanacija gubitaka na vodovodnoj mreži.

Gradski čelnici zadovoljni su ponašanjem odgovornih građana, tek je manji broj kršio pravila, a uputili su i zahvalu djelatnicima gradske uprave i svim službama koje su se angažirale da ova  borba s koronavirusom bude što uspješnija.