Aktualno Županija

Još jedan dan bez novooboljelih

U Karlovačkoj županiji u odnosu na jučerašnje izvješće nema novooboljelih osoba (46 uzoraka uzeto jučer je pristiglo negativno). Do sada su ukupno testirane 1324 osobe. U OB Karlovac hospitalizirane su 4 osobe zaražene koronavirusom, trenutno je 1 osoba u Zagrebu na liječenju, 9 osoba se liječi kod kuće u izolaciji. Jedna osoba je do sada preminula, a 17 osoba je do sada izliječeno.
Tijekom dana bit će testirano još 30 osoba.

Djelatnici PU Karlovačke svakodnevno provjeravaju osobe stavljene pod administrativni nadzor (samoizolaciju). Trenutno je 348 osoba pod administrativnim nadzorom. U posljednja 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije. U karanteni Grabovac trenutno se 5 osoba nalazi u samoizolaciji.
U proteklom tjednu djelatnici i volonteri Crvenog križa obišli su 2400 korisnika, kojima su dostavljali hranu i sve ostale potrepštine. Na terenu je bilo 134 djelatnika i 63 volontera.
Inspekcija zaštite na radu izašla je na teren vezano za prijavu u tvrtki sa područja grada Karlovca (HS produkt). Provedenim nadzorom nisu utvrđeni nedostaci u primjeni mjera vezanih za suzbijanje epidemiije COVID-19. Sanitarna inspekcija nije imala postupanja.
Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u stalnom kontaktu te će o svim informacijama izvještavati javnost.