U korona izolaciji ogulinske bolnice nalaze se dva pacijenta

Danas je održana još jedna online sjednica Stožera civilne zaštite Grada Ogulina,  i ovaj put održana u proširenom sastavu. Dobra je vijest da je stanje na području našeg grada i okolice zadovoljavajuće, kao i epidemiološka slika.

Unatoč toj činjenici, ravnatelj Dr. Josip Zorko rekao je da se u korona izolaciji ogulinske bolnice danas nalaze 2 pacijenta koja su testirana na COVID-19, a nalazi će biti poznati tijekom dana. U bolnici se, inače, nalazi 50 pacijenata, a stanje u ovoj ustanovi je zadovoljavajuće. Slijedeći tjedan bolnica bi, uvjetno rečeno, trebala započeti s uobičajenim radom, a prema riječima ravnatelja, to će iziskivati striktno pridržavanje i provedbu svih protuepidemijskih mjera u postupanju s pacijentima. Na primjer, prilikom obavljanja hladnog operativnog programa svaki takav pacijent bit će preventivno podvrgnut testiranju na koronavirus.

Ravnateljica ogulinskog Doma zdravlja Zlata Kurelac je istakla da su jučer s radom započele ambulante dentalne medicine u punom opsegu, a obrađuju hitne i neodložne zahvate, dok će 4. svibnja, također, u punom opsegu proraditi i ambulante opće prakse. Međutim, pacijenti će se i dalje morati telefonskim putem konzultirati s odabranim liječnikom za ugovaranje termina pregleda. Na taj način smanjit će se stvaranje gužvi u čekaonicama. Podsjetila je ujedno sve da su nedavno u ogulinskom Domu zdravlja ukinuta vikend dežurstva liječnika, kao i dežurstva praznicima i blagdanima.

Direktorica SKG-a Sanja Tomić podsjetila je nazočne na gužve koje su nastale prošle srijede na ogulinskoj tržnici, te izvijestila da će se sutra primjenjivati dodatne i pojačane protuepidemijske mjere. Tako je, između ostalog, osiguran poseban ulaz i izlaz sa ogulinske tržnice, a tržnicu će sutra obilaziti i policijski službenici.

Jučer su provedeni i pojačani nadzori objekata i obrta kojima je dopušten rad, a ova praksa bit će nastavljena i tijekom narednih dana. Greta Žanić je rekla da je u 9 trgovina izvršen nadzor, a uočeni su neki manji nedostaci u izvršavanju protuepidemijskih mjera, koji će biti ispravljeni u najkraćem mogućem roku.

Djelatnici i volonteri ogulinskog Crvenog križa podijelili su pakete, koje je za socijalno ugrožene i starije osobe osigurao nedavno Grad Ogulin, a, prema riječima ravnateljice Valntine Bartlović, potreba i interesa za ovakvim vidom pomoći ima i dalje.

Sjednicu ogulinskog Stožera je ovaj put vodila načelnica Ivana Salopek Šumonja, a iduća je najavljena za slijedeći tjedan, ukoliko ne bude nekih izvanrednih okolonosti.

Facebook Comments