Gradsko vijeće Duge Rese odluke danas donosilo “online” – strateški se povezuju s Karlovcem i Ozljem, imaju novog “grada prijatelja”

Dugoreško Gradsko vijeće danas je imalo još jednu “online sjednicu” održanu putem videokonferencije, naravno, zbog izvanrednih mjera sprječavanja širenja koronavirusa.

Dnevni red je imao čak 22. točke, a osim što je gradonačelnik Tomislav Boljar podnio izvješće o radu, donešene su i neke strateške odluke, prije svih Odluka kojom se daje pozitivno mišljenje na konačni Nacrt Strategije razvoja Većeg urbanog područja Karlovac 2019 – 2027. Naime, Grad Duga Resa na području Karlovačke županije čini zajedno s Gradom Karlovcem i Gradom Ozljem Veće urbano područje a za koje je izrađena Strategija razvoja urbanog područja koja je prvenstveno multi-sektorski strateški okvir kojim se planira razvoj urbanog područja unutar vremenskog okvira te u skladu s višegodišnjim financijskim okvirom kohezijske politike Europske unije.
– U navedenom kontekstu, Strategijom razvoja Većeg urbanog područja Karlovac 2019.-2027., predložen je zajednički pravac djelovanja, olakšavanje provedbe zajedničkih projekata koji nadilaze administrativne granice područja gradova te se stvara sinergija koja koristi urbanom području u cjelini. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama odabrati najbolje projekte za naša urbana područja te za iste dobiti financijsku potporu EU fondova, rečeno je na sjednici.

– Ono što posebno izdvajam iz dnevnog reda sjednice je usvojen Sporazum o suradnji i prijateljstvu Grada Ljubuškog i Grada Duge Rese. Usvojeni Sporazum osim što je potvrda već dosadašnje uspješne suradnje dva grada, isti je i preduvjet za daljnje zajedničke projekte kako domaće tako i međunarodne kao i preduvjet zajedničkog nastupa i međusobne potpore na gospodarskim, turističkim, kulturnim i sličnim sajmovima. Pored do sada dva prijateljska grada Grada Duge Rese a to su Grad Županja i Občina Črnomelj, raduje nas da Grad Duga Resa dobiva i još jednog „službenog“ prijatelja, Grad Ljubuški, kaže nam gradonačelnik Boljar.(KAportal)

Facebook Comments