Aktualno OG sada Ogulin

Slijedeći tjedan otvorenje preuređenog dječjeg igrališta

Nakon što su u glavnom gradskom parku postavljene nove dječje igračke, dovršeni su i radovi na postavljanju ograde između dječjeg igrališta i vrlo prometne državne ceste oznake D42.

Ograda se sastoji od stupića od nehrđajućeg čelika, kako bi održavanje bilo jednostavnije i jeftinije, a između njih je provućena čelična užad. Stupići su zakrivljeni kako bi se pješacima, posebno djeci, otežalo penjanje i preskakanje preko ograde.

Nadamo se da će se uskoro situacija posve normalizirati i  da će igralištem ponovo odjekivati smijeh radosne djece.

Jer, prema riječima zamjenice gradonačelnika Ivane Salopek Šumonja, tijekom narednog tjedna mališani bi trebali ponovno neometano u živati u igri, na potpuno preuređenom igralištu.

Igranje će sada biti sigurnije, a razini užitka, te posebno sigurnosti, pridonijet će i već postavljene nove igračke.

Ivana Salopek Šumonja nam kaže:

“Sve što se tiče radova na igralištu, vezano je uz standarde i propise, koji se tiču sigurnosti djece. Posao su obavljale stručne službe grada, u konzultaciji sa ljudima od struke”.

Od zamjenice gradonačelnika doznali smo da je, kako bi igralište bilo spremno u potpunosti za otvorenje, nužno još obaviti neke sitne radove, ali i postaviti zaštitnu podlogu:

“Za podlogu su potrebni određeni vremenski uvjeti, suho vrijeme, bez padalina. Bit će u jednom segmentu, a ne kao prije u kvadratima”.

Vrijednost radova na preuređenju dječjeg igrališta u Parku kralja Tomislava iznosi oko 400.000 kuna, a radovi su bili nužni jer su igralište i sprave bile u dotrajalom stanju i predstavljali su potencijalnu opasnost za ozljeđivanje djece.

Znamo da na području našeg grada postoje i brojna druga dječja igrališta, a imaju li u gradskog upravi namjeru krenuti u obnovu nekog od njih pitanje je na kojeg zamjenica gradonačelnika daje  slijedeći odgovor:

“Obnavljamo igrališta i u rubnim dijelovima grada, a planiramo nove igračke i na Močilama, u Vitunju, te  sustavno, i sa postojećim sredstvima, nastavit ćemo i dalje, po drugim mjesnim odborima”.

Ivana Salopek Šumonja je izrazila nadu da će djeca vrlo brzo ponovno moći uživati na igralištu u gradskom parku, kao i prije izbijanja epidemije koronavirusa, ali uz nužno pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka nadležnih tijela.