Aktualno Županija

Vozaču kamiona koji je usmrtio vojnog policajca na A-1 prijeti višegodišnji zatvor: “Skrenuo je na zaustavnu traku i udario u pješaka koji je na mjestu preminuo”

Nakon tragedije iz MORH-a su priopćili da je pozornik bio uzoran vojnik, a za svoj rad i uspješno izvršavanje zadaća bio je pohvaljivan i ocjenjivan najboljim ocjenama.

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 41-godišnjeg vozača teretnog vozila koji je u prometnoj nesreći usmrtio pozornika Pukovnije vojne policije Josipa P. (26) iz Virovitice.

Optužnica vozača teretnjaka tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom iz nehaja, odnosno da je 11. rujna 2019. godine oko 14.15 sati vozio teretno vozilo s prikolicom desnom prometnom trakom autoceste A1 iz smjera Karlovca prema Zagrebu. Na istoj dionici u istom smjeru nešto prije njega je prošla kolona borbenih oklopnih vozila Hrvatske kopnene vojske koja se zaustavila na zaustavnom traku na 27. kilometru autoceste između Jastrebarskog i Desinca zbog kvara na jednom od vozila iz konvoja.
– Lakomisleno smatrajući da štetne posljedice neće nastupiti on se propustio kretati sredinom obilježene prometne trake, zbog čega je desnim dijelom teretnog i priključnog vozila skrenuo na prometnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi i udario u stražnji dio osobnog vozila koje se nalazilo na začelju kolone vozila zaustavljenih na zaustavnoj traci. Tereti ga se da je zatim prednjim desnim dijelom teretnog vozila udario u pješaka koji je stajao u traci za zaustavljanje vozila u nuždi, uslijed čega je pješak zadobio višestruke ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće – smatra karlovačko tužiteljstvo.

Stradali vojnik je Hrvatskoj vojsci pristupio 2014. godine. Tijekom vojne službe bio je pripadnik Pješačke pukovnije i Bojne Vukovi, a od 2016. pripadnik Pukovnije vojne policije. Nakon tragedije iz MORH-a su priopćili da je pozornik bio uzoran vojnik, a za svoj rad i uspješno izvršavanje zadaća bio je pohvaljivan i ocjenjivan najboljim ocjenama.(KAportal)