Kobna svađa oca i sina: Istraga ide dalje, počinitelj i oružje bili na mjestu zločina, slijede vještačenja

Što je prethodilo ubojstvu u Dugoj Resi, kako je svađa počela, je li počinitelj bio ubrojiv i odgovore na niz drugih pitanja koja se nakon današnje tragedije samo nižu, dat će već započeta istraga

Očevid na poprištu svađe između oca i sina koja je završila smrću starijeg od njih, 61-godišnjeg Antona P., te uhićenjem mlađeg, 40-godišnjeg Marijana P., provode zajedno PU karlovačka i Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu. Po onome što se dosad zna, njih dvojica su bili i jedini svjedoci onome što se događalo.
– Mogu u ovom trenutku reći da se u Domobranskoj ulici 60, Duga Resa provodi očevid Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu u suradnji s djelatnicima PU karlovačke, gdje je, prema do sad dostupnim saznanjima, usmrćen 61-godišnji muškarac, hladnim oružjem, najvjerojatnije nožem, od njemu bliske osobe u dobi od 40 godina. Motive ovog događaja ćemo utvrđivati tijekom istrage, a u daljnjem tijeku istrage bit će potrebno provesti dokazne radnje obdukcije, fiziološkog i kemijskog vještačenja s ciljem utvrđivanja djela i počinitelja, izjavio je Dubravko Skolan, zamjenik županijske državne odvjetnice.
Odgovarajući na novinarska pitanja, kazao je da, po za sad dostupnim saznanjima, nema očevidaca osim počinitelja i žrtve, te da je počinitelj zatečen na mjestu događaja i odmah uhićen. Pri uhićenju nije pružao nikakav otpor, a je li, primjerice, bio pod utjecajem alkohola, trenutno se ne zna.

– Naložili smo vađenje krvi i krv će biti vještačena u Centru za kriminalistička vještačenja tako da se vidi stanje njegove ubrojivosti u trenutku događaja, rekao je Skolan.
Po informacijama kojima trenutno raspolaže, niti žrtva, niti počinitelj nisu bili kazneno prijavljivani zbog kaznenih djela nasilja u obitelji i nekih djela koja uključuju nasilje, a jesu li prekršajno evidentirani, doznat će se uskoro.

– Više ću znati tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana kada ćemo nastaviti provoditi radnje, najavio je Skolan.

Potvrdio je i da je pronađeno hladno oružje kojim je 61-godišnjak ubijen.

– Bit će predmet vještačenja s ciljem utvrđivanja tragova materijalnih, da se utvrde DNK i DNA tragovi koji bi mogli povezati predmet s počiniteljem, odnosno, tragove sa žrtvom, kazao je Skolan.(KAportal)

Facebook Comments