Aktualno OG sada Ogulin

Radovi i posebna regulacija prometa na raskrižju Frankopanske i Preradovićeve

Kao što smo već pisali, Trgovačko društvo Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin odlučilo je, nakon popuštanja mjera u Hrvatskoj, krenuti sa planiranim izvođenjem radova na sanaciji gubitaka na vodoopskrbnom sustavu grada Ogulina.
Prva faza izvođenja radova započela je na lokaciji Lomošćanske i Frankopanske ulice, a od danas se radi na trećoj fazi, na križanju Frankopanske i Preradovićeve, kod Hačka.

U skladu s time, na tom dijelu grada na snazi je posebna, privremena regulacija prometa pa, vozači, obratite pažnju na to. Evo i kako je planirana regulacija prometa:

 

Križanje ceste L34101 (B. Frankopana) – P. Preradovića (kod Hačka)

Zona izvođenja radova obuhvaća lijevu stranu predmetnog križanja (gledano prema centru). U poprečnom profilu zahvat obuhvaća nogostup i 1 vozni trak (u smjeru Josipdola).
Privremenom regulacijom promet će se odvijati naizmjenično 1 voznom trakom.
Promet je reguliran prometnim svjetlima (semafor – iz 3 smjera).
Vozila iz smjera centra Ogulina, odnosno Preradovićeve (gradska ulica) imati će zasebne (odvojene) vremenske intervale ulaska u 1 voznu traku, dok iz smjera Josipdola (Lomošćanska) biti će 1 vremenski interval.
Ulaz i izlaz vozila u ulicu Struga, za vrijeme trajanja radova odnosno privremene regulacije neće biti moguć, već će se
odvijati obilaznim pravcima.
Zonom radova obuhvaćen je i nogostup, te će na tom dijelu biti zatvoren za promet pješaka. Propisanom vertikalnom i horizontalnom prometnom signalizacijom uspostaviti će se 1 privremeni pješački prijelaz. Postojeći prijelaz u smjeru centra se zadržava. (foto:ROg)