Aktualno Sport

Od 1. lipnja «Rock Filius Liga uz Koranu» okuplja karlovačke rekreativce

«OVO JE LIGA ZA REKREATIVNE TENISAČE SVIH RAZINA, A IGRAČE OČEKUJE PREGRŠT MEČEVA SA ŠIROKIM KRUGOM SUPARNIKA»

Bogata tradicija rekreativnog tenisa u Karlovcu u nadolazećim će mjesecima oživjeti pokretanjem «Rock Filius lige uz Koranu». Naziv je to natjecanja koje TK Karlovac organizira za ljubitelje tenisa u Karlovcu i okolici s početkom u ponedjeljak, 1. lipnja. Nova je to akcija 109-godišnjeg kluba s Korane koji, nakon promotivnih paketa termina koje je u sklopu akcije «Budi član» ponudio igračima s plaćenom članarinom, želi rekreativnim tenisačima omogućiti jedinstvenu platformu za druženje i nadmetanje.

– Liga će biti u potpunosti digitalizirana i rezultati će biti osvježavani na dnevnoj bazi. Tablice svake lige bit će dostupne u bilo kojem trenutku što će, vjerujemo, povećati uzbuđenje igranja za sve natjecatelje – kazao je začetnik lige i član UO TK Karlovac Robert Crevar.

Posebnost «Rock Filius lige uz Koranu» jest ta što će se odvijati u zasebnim jakosnim skupinama. Sudionike će se moliti da procijene u koju od tri jakosne kategorije spadaju. Nakon toga će organizator dodatnim preslagivanjem grupa spojiti igrače čim sličnijih igračkih sposobnosti kako bi mečevi bili što kompetitivniji. Uz to, termine odigravanja mečeva igrači dogovaraju sami kada im to bude odgovaralo, a mogu koristiti i sve pogodnosti predstavljene u akciji «Budi član»: jeftnije terene za članove kluba, povoljnije pakete termina itd.

Liga će se sastojati od tri jakosna razreda, a unutar razreda moguće je formiranje i više grupa. Unutar svake grupe, u kojima će se nalaziti po deset igrača, igrat će se po principu svatko sa svakim, i to dva puta. Tako će svaki igrač odigrati 18 mečeva, a pobjednici i drugoplasirani u grupama će ili direktno ulaziti u viši jakosni razred ili će, u slučaju da u njihovom jakosnom razredu postoji više grupa, razigravati za pobjednika jakosnog razreda. Istim će se principom određivati i redoslijed na dnu te odrediti koji igrači ispadaju u niži rang. Očekivano trajanje lige je oko mjesec i pol dana, a ovisit će o broju prijavljenih igrača.

– Koristimo prokušan format natjecanja koji garantira puno mečeva i odličnu zabavu. Rekreativci često igraju protiv uskog kruga ljudi, a na ovaj će način okušati svoje sposobnosti s mnogo većim brojem protivnika – dodao je Crevar.

Prijave za «Rock Filius ligu uz Koranu» otvorene su od srijede, 20. svibnja. Više informacija i formular za prijavu dostupni su na linku https://forms.gle/hBZ7mrgGSKfFAJyV7, a za sva pitanja tu je i e-mail [email protected]. U planu je liga u muškoj i ženskoj konkurenciji. Kotizacija je 100 kuna za članove kluba, a 150 za nečlanove. Pobjednike i drugoplasirane u svakoj razini očekuju sportske nagrade naslovnog sponzora lige, modnog brenda Rock Filius. (foto:Fine Art Studio)