Predstavljen Poziv Umjetnost i kultura online

U sklopu programa OCD Inkubator Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, putem ZOOM online sastanka, predstavljen je Poziv Umjetnost i kultura online. Poziv je 18. svibnja objavilo Ministarstvo kulture, a usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta. Pozivom će se financirati aktivnosti pripreme i provedbe online participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje pripadnika ciljanih skupina.

Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva. Poziv se provodi u okviru specifičnog cilja 9.i.1 Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije. Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 25.000.000,00 kuna. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 % prihvatljivih troškova, od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Natječajna dokumentacija dostupna je na http://www.esf.hr/natjecaji/socijalno-ukljucivanje/umjetnost-i-kultura-online. Rok za podnošenje projektnih prijedloga je ‪31. prosinca 2020.‬, odnosno do iscrpljenja financijske omotnice.

Za sve informacije možete se obratiti djelatnicima Pučkog otvorenog učilišta Ogulina radnim danom, ‪od 7:00 do 15:00‬ sati, pozivom na broj 522 257‬ ili putem elektronske pošte na adresu ‪[email protected]‬. Prezentaciju predstavljanja poziva možete preuzeti na web stranici Pučkog učililšta, www.ogulin-uciliste.hr.

Facebook Comments