Aktualno OG sada Ogulin

Mališani se vraćaju i u ogulinski vrtić

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove upute za sprječavanje epidemije koronavirusa za vrtiće i razrednu nastavu, koje vrijede od 25. svibnja i po kojima se, uz ostalo, povećava broj djece u skupinama, učenici u školu mogu dolaziti sami, a izjava roditelja nije potrebna. Zahvaljujući tome i mališani ogulinskog Dječjeg vrtića “Bistrac” vratit će se od ponedjeljka svojim prijateljima i tetama u vrtiću.
U ponedjeljak, 25. svibnja, učinit će to manji broj vrtićke djece, njih 9, a prema, riječima ravnateljice, povratak većine vrtićanaca očekuju 1. lipnja. Pokazali su to rezultati provedene ankete među roditeljima.

Zanimalo nas je što će biti s programom predškole, a više detalja smo doznali od ravnateljice Ivanke Turković:

Program pred škole je program koji se svake godine odvija od 31. svibnja, to ja kao kraći program, međutim, kako nam je ova godina svima bila specifična, tako je bila i u programu predškole. Mi ćemo s tim programom nastaviti od ponedjeljka 25.05. pa do kraja mjeseca, to je samo jedan tjedan, ali svakodnevno i to u jutarnjem terminu od 8 do 11:30.

Ono što će vjerujemo zanimati sve roditelje vrtićanaca jest pitanje kako će se u narednom razdoblju plaćati usluga vrtića. Ravnateljica Turković pojašnjava:

Odluka Grada postoji i roditelji su ožujak plaćali u polaod  uobičajenog iznosa, za travanj su bili oslobođeni plaćanja, a svibanj su plaćali 450 kuna oni roditelji čija su djeca krenula 11. svibnja. Roditelji čija će djeca krenuti u ponedjeljak, znači 25. svibnja za taj jedan tjedan platit će 150 kuna, a od 01. lipnja, normalno, vrata su otvorena, djeca normalno kreću, obrazovni rad će se normalno odvijati i roditelji će plaćati normalno, prema pravilniku.

Ravnateljica Turković je, gostujući u našem programu, imala posbnu poruku za roditelje budućih predškolaca:

Pozvala bih roditelje za program predškole, s obzirom da nam nešto malo stiže zahtjeva za predškolu, znači radi se o djeci koja će krenuti u školu u godini 2021/2022. da nam se što prije jave kako bismo mogli organizirati program pred škole.

Ivanka Turković je na kraju uputila posebne riječi zahvale roditeljima:

Zahvalila bih se roditeljima koji su sudjelovali u anketi i na vrijeme nam dostavljali podatke o tome da li će njihovo dijete pohađati vrtić, jer ti podaci stvarno su nam jako puno značili i prema tim rezultatima organizirali smo rad i provodili sve mjere koje je propisao Zavod za javno zdravstvo. Još jednom im od sveg srca hvala.