Aktualno OG sada Ogulin

Od 1. srpnja plaće će biti manje za 5 posto

Prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Ogulina za 2019. godinu, kojeg je obrazložila Dinka Stipetić, bila je treća točka dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća.

U raspravi je, osim vijećnice Zlate Poljak, sudjelovao i gradonačelnik Dalibor Domitrović, napomenuvši da plaće u gradskoj upravi nisu rasle. One će od 1. srpnja ići pet posto dolje, ne samo za njih, nego i za zaposlene u gradskim tvrtkama i ustanovama,  a sve kako bi se ublažile posljedice krize izazvane koronavirusom. Prijedlog je prihvaćen s 10 glasova, dok je petero vijećnika bilo protiv.

U nastavku sjednice prihvaćen je i Prijedlog Odluke o utvrđivanju i raspodjeli rezultata poslovanja Grada Ogulina za 2019. godinu, a potom i  izvještaji o izvršenju programa iz područja socijalnog programa, malog i srednjeg poduzetništva, poljoprivrede, komunalne infrastrukture,  kulture i sporta, te utrošku sredstava šumskog doprinosa, boravišne pristojbe, očuvanja i obnove objekata zaštićene spomeničke baštine, te izvješće o izvršenju Plana djelovanja u području prirodnih nepogoda za Grad Ogulin u 2019. godini,