Aktualno Županija

Projekt “Zaželi” u Karlovačkoj županiji zaposlio 200 žena i donio skrb 1.000 starijih osoba – nastavak za nova radna mjesta

Prijave traju, a na raspolaganju je 35 milijuna kuna

Punim pogotkom pokazao se program Zaželi koji je od 2018. napokon donio egzistenciju za 200 dugotrajno nezaposlenih žena, te skrb za 1.000 starijih i nemoćnih osoba, a iako neki od tih projekata još traju, itekako je dobrodošla odluka da će biti nastavljen i ove godine.

Donijet će posao i plaću za 85 sada nezaposlenih žena, a time i brigu za oko 500 korisnika, kojima će one pomagati u njihovim domovima.

  • Oni koji završavaju u ovoj godini, te novi prijavitelji će se prijavljivati tijekom ove godine i nastaviti s provedbom svojih aktivnosti. Kroz projekt će se zapošljavati nove nezaposlene osobe jer primarni cilj je pomoć nezaposlenim ženama da dođu do zaposlenja. Vrijednost tih projekata je oko 35 milijuna kuna, kazala nam je Ivana Mehle, predstojnica karlovačkog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

HZZ PU Karlovac je do sad ovu mjeru zatražilo 9 prijavitelja, no kako projektni prijedlozi mogu stizati i dalje, koliko će žena novom fazom programa zapošljavanja biti obuhvaćeno, nemoguće je znati. Ono što je poznato od objave nastavka ovog programa jest da će njime moći biti zaposlene trenutno nezaposlene žene, dakle, ne one koje su posao dobile prvom fazom ovog programa. Tada su ga mahom koristila gradska društva Crvenog križa: Karlovac, Ogulin, Duga Resa, Ozalj i Slunj. (kaportal.hr)(foto:ilustracija)