Aktualno Sport

Eva i Ivano predstavljati će regiju na završnom natjecanju u Splitu

Tenisači Teniskog kluba “Frankopan” Ogulin nastupili su 12. lipnja 2020. godine na Sportskim igrama mladih u Zagrebu u kategoriji za dječake i djevojčice rođene 2011. godine i mlađe u organizaciji Teniskog kluba Futur.

Sportske igre mladih su najmasovnija sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da potpuno besplatno od siječnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (Coca – Cola Cup, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).

Kvalifikacijski turnir okupio je tenisače iz Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko–zagorske županije, Karlovačke županije i Sisačko-moslavačke županije.

Ivano Božičević osvojio je turnir u muškoj konkurenciji pobijedivši u skupini Lena Kontešića, Juru Domagoja Lukina i Leona Dragičevića. U polufinalnom meču slavio je protiv Luke Borića rezultatom 11/6, dok je u finalu je bio bolji od Slavena Damjanovića rezultatom 11/2.

Eva Tonković osvojila je turnir u ženskoj konkurenciji pobijedivši u skupini Evu Penezić i Juliju Hakenberg. U polufinalnom meču slavila je protiv Franke Bogdanović rezultatom 11/6, dok je u finalu bila bolja od Lore Milković rezultatom 11/5.

Eva i Ivano predstavljati će regiju na završnom natjecanju u Splitu. (M.T.)