Aktualno Sport

Kvalifikacije za 1.HKL – žene – Ogulinke uspješne u Otočcu

Prvi dan Kvalifikacija za popunu 1.HKL za žene odigran je danas na Gradskoj kuglani u Otočcu, a kuglačice Ogulina mogu biti itekako zadovoljne. Naime, nakon prvog od dva nastupa kuglačice Ogulina su vodeće sa 3226 čunjeva, 29 čunjeva ispred zagrebačkog Endi Tekstilca (3197) i čak 83 čunja ispred Siscie iz Siska. Drugi i posljednji nastup igra se  sutra, u nedjelju, 21.lipnja u Zaprešiću, a ogulinskim kuglačicama je dovoljno da zadrže prednost od 83 čunja ispred kuglačica iz Siska, jer prve dvije ekipe sa ovih kvalifikacija postaju nove prvoligašice.
Kuglačice Ogulina odlično su počele, Venesa Bogdanović postigla je uvjerljivo najbolji rezultat prvog dana kvalifikacija, 586 čunjeva, a Barbara Žilić sa drugim rezultatom kvalifikacija, 553 čunja, dovele su Ogulin u uvjerljivo vodstvo. Drugi par Ogulina gotovo je održao veliku prednost, Ivana Neralić srušila je 551 čunj, a nakon lošijeg starta Ane Karas na drugoj stazi (220) zamijenila ju je Iva Francetić i srušila 265 čunjeva. Posljednji par Ogulina odigrao je vrlo dobro i zadržao uvjerljivu prednost: Ivanka Rebrović srušila je 536, a Branka Neralić 515 čunjeva. Ogulinske kuglačice imale su vatrenu podršku s tribina, jer ih je došlo bodriti 15-ak ogulinskih kuglača i simpatizera.
U nedjelju, 21.lipnja u 17 sati u Zaprešiću se igra posljednji drugi nastup, u kojoj naše kuglačice trebaju zadržati, u najmanju ruku, 80-ak čunjeva prednosti ispred Siscie, pa slavlje novih prvoligašica može početi.

 

Pogledajte kako su naše kuglačice igrale danas.