Aktualno OG sada Ogulin

Za vodovod Kukača-Kamenica izdvojeno 5,6 milijuna kuna

U sklopu obilježavanja dana Općine Tounj danas je upriličeno puštanje u rad vodovoda Kukača – Kamenica, čija je izgradnja financirana sredstvima EU u 100 -tnom iznosu, a vrijednost izvedenih radova iznosila je 5,6 milijuna kuna.
Građevinska dozvola za izgradnju istog vodovoda izdana je još 2015. godine, te je produžena 2017. godine.Ugovor je sklopljen u prvoj polovici 2018. godine, a radovi su započeli u prosincu 2018. godine nakon prihvaćanja Projekta od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, te okončani u mjesecu rujnu 2019. godine.

 

Radove na izgradnji vodovoda izvodila je tvrtka Aquaterm d.o.o. i Vodoprivreda d.o.o. Karlovac, a nadzor nad izvođenjem radova vršila je tvrtka KA projekt d.o.o. Karlovac.
Izdavanjem uporabne dozvole u mjesecu travnju 2020. godine započelo je izvođenje priključaka na vodoopskrbni sustava mještana Kukače i Kamenice, što su obavljali zaposlenici ogulinske tvrtke Vodovod i kanalizacija, te je do sada priključeno  65 korisnika.

Svečanom činu puštanja u rad vodovoda nazočili su zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, načelnik općine Plaški Pero Damjanović, načelnik općine Tounj Ivica Sopek i direktor ogulinskog Vodovoda i kanalizacije Bojan Prebežić. Načelnik Sopek je tom prigodom naglasio: