Aktualno Županija

Radovi na izgradnji nogostupa u Jaškovu kreću do kraja godine – mještani ga jedva čekaju

U Jaškovu ove godine konačno kreće gradnja prijeko potrebnog nogostupa, koji će povećati sigurnost mještana na ovom području.

Prije mjesec dana Grad Ozalj dobio je pravomoćnu građevinsku dozvolu tako da je cijela projektna dokumentacija spremna i do kraja godine kreću radovi na izgradnji nogostupa u Jaškovu, najavila je voditeljica odsjeka za urbanizam i komunalne poslove Vesna Cvijak.

Riječ je o relativno zahtjevnoj dionici dužine preko dva kilometara i prema proračunskim procjenama o investiciji vrijednosti gotovo 3,5 milijuna kuna. Financijska sredstva za provođenje projekta Grad Ozalj planirao je osigurati unutar javnog poziva „sanacija opasnih mjesta“ Ministarstva unutarnjih poslova, s obzirom na nažalost pozitivno policijsko izvješće koje bilježe nekoliko teških prometnih nesreća na tom području.
No, bez obzira na odbijenicu MUP-a projekt izgradnje nogostupa u Jaškovu ide u redovnom planu, najavljeno je tako na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća te će se financijski pokriti iz vlastitih sredstva Grada.

  • Računajući da postupak javne nabave traje dva do tri mjeseca, vjerujemo da će u drugoj polovici godine biti odabran izvođač radova te početi prva faza izgradnje, a planiramo cijeli projekt u cijelosti završiti sljedeće, 2021. godine, pojasnila jeVesna Cvijak. (kaportal.hr)