Aktualno OG sada Ogulin

“Iako ne znamo što će biti, moramo se na vrijeme pripremiti”

Danas je održana prva sjednica Odbora za proslavu Dana grada. Odbor ima zadaću poduzeti sve radnje u vezi proslave Dana grada, a u njega su imenovani: Dalibor Domitrović (predsjednik), te članovi: Ivana Salopek Šumonja, Gordana Puškarić, Josip Štefančić, Dubravka Vuković, Aleksandra Kolić Puškarić, Blanka Poljak Franjković, Ana Krznarić i novi predsjednik Lovačkog društva Klek, Josip Turković.

Zaključeno je da se raspiše javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Ogulina, te poziv za dostavu programa proslave Dana grada. Pozivi će biti otvoreni od  1. do 25. srpnja.

Prema prvim, još neslužbenim planovima, svi sadržaji odvijat će se od 7. do 14 rujna. Bit će to sigurno u  specifičnim uvjetima,  zbog epidemiološke situacije, koju sada nitko ne može predvidjeti.

“Iako ne znamo što će biti,  moramo se na vrijeme pripremiti”- rekao je gradonačelnik Domitrović, uz napomenu da će sva veća događanja biti održana vikend uoči Dana grada, 14. rujna. Ukoliko bude moguće, u subotu 12. rujna organizirat će se proslava za građanstvo u Frankopanskom kaštelu, uz lovačke i ribarske specijalitete, te feštu u večernjim satima.  Taj će se vikend održavati i Županijska smotra izvornog folklora Igra kolo, Ogulinski festival bajke, te Ogulin trail.