Aktualno Županija

„Dan ljubaznosti u prometu“

S ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, Postaja prometne policije Karlovac će provoditi preventivnu akciju „Dan ljubaznosti u prometu“.

I ove godine navedenu aktivnost Postaja prometne policije Karlovac provodi u suradnji s Gradom Karlovcem na način da će pripadnici prometne jedinice mladeži u suradnji s policijskim službenicima 2. srpnja 2020. na nekoliko pješačkih prijelaza u Karlovcu bilježiti vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne poštuju. Metodom slučajnog izbora odredit će 10 vozača kojima će 10. srpnja 2020. biti dodijeljena priznanja i prigodne nagrade.

Sa željom i ciljem da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dijelom naše svakodnevice, od vozača očekujemo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste, a pješake potičemo da vozačima zahvale naklonom glave ili osmjehom. Stoga pozivamo građane da svojim primjerom poznavanja prometne kulture aktivno sudjeluju u provođenju ove aktivnosti.

Posljednje objavljeno

Evo koliko novca smijete prenijeti preko granice bez prijave

OgPortal

Počelo rušenje zgrade bivšeg mirovinskog i socijalnog osiguranja

OG Portal

EMA započela s ispitivanjem lijeka protiv covida-19

OgPortal

Stožer planira testiranje: Kako će izgledati odlazak na svadbu ili koncert?

OgPortal

Capak: Pohana svinjetina je opasnija od AstraZenece

OgPortal

Hoćemo li imati reprizu izbora za gradonačelnika Karlovca od prije četiri godine? Po našoj anketi čini se tako, u drugom krugu ponovo Mandić i Petračić

OgPortal