Aktualno Županija

Mandić i Petračić na Vijeću kao u kafiću: Ajde, kad ste frajer, dignite kredit od 20 milijuna eura! Dajte mi koncesiju, može 15!

Geotermalni izvori i gradsko zemljište prepušteno Hotelu Korana izazvali su najjače iskre u već tradicionalnim duelima na sjednicama Vijeća između neovisnog gradskog vijećnika i HDZ-ovog gradonačelnika.

Krenulo je pitanjem Davora Petračića (nezavisni) o razlozima smanjivanja tlaka u vodovodnim cijevima karlovačkih nebodera, nastavilo onim o čekanju na ugovor kojim Grad daje na raspolaganje svoje zemljište tadašnjem Hotelu Korana, koje je kasnije završilo u likvidaciji tvrtke kojoj je prepušteno, a onda i o tome kada će geotermalna elektrana izgubiti oznaku tajnosti da o njoj može govoriti.

Onda se zakotrljalo odgovorima gradonačelnika Damira Mandića (HDZ) pa Petračićevim mišljenjem o njegovim odgovorima pa obrnuto pa… Nije više bilo ograničenja koliko tko puta može govoriti, a nije bilo baš previše ni kočnica u njihovim izjavama. I na kraju je već uobičajeni duel postao primjereniji nekom drugom mjestu nego li govornici u Velikoj vijećnici.
Ovako je izgledao njegov završni dio:

Mandić: Ako smatrate da nešto ne radimo kako treba, znate gdje treba ići! Nemojte bespotrebno otvarati neke stvari, ako sumnjate da nešto nije kako treba, napravite taj korak! Čega se bojite ?

Petračić: Bojim se istrage!

Mandić: Ja ne znam za istragu, a Vi znate! Kako znate?

Petračić: Bio sam na razgovoru. Ne smijem pričati dalje.

Mandić: Što se mene tiče, nemam problema s tim! Ali, recite onda ovim vijećnicima u čemu je problem?

Petračić: Izgubili smo nekretninu Grada Karlovca!

Mandić: Kada? Prije 40 godina?

Petračić: Ne!

Mandić: Po meni, u ovim pitanjima nedostaje razumske logike! Da najprije znamo zašto pitamo, a onda što pitamo!

U sličnom tonu potrajo je 20-minutni dijalog njih dvojice, uz malobrojne intervencije predsjednika Vijeća Matije Furača (HDZ), a “obradili su” i spuštanje tlaka i geotermalne izvore i zemljište kraj Hotela.

Za to je zemljište Petračić već u nekoliko navrata na sjednicama Vijeća pitao, tražeći da mu se dostavi ugovor kojim su riješeni imovinsko-pravni odnosi, odnosno, Grad dozvolio upis svog zemljišta od 12.000 kvadrata Korani d.d., po sporazumu iz rujna 1998.

Mandić je odgovorio da je upravo Petračić bio sudski vještak i radio procjenu hotela pa mu nije jasno zašto smatra da je oštećen Grad, kao i da je Grad kriv ako je i Sud pogriješio. Svjetovao mu je da, smatra li da je nešto nezakonito, to prijavi nadležnima.(kaportal)