Aktualno Županija

Mandić i Petračić na Vijeću kao u kafiću: Ajde, kad ste frajer, dignite kredit od 20 milijuna eura! Dajte mi koncesiju, može 15!

Geotermalni izvori i gradsko zemljište prepušteno Hotelu Korana izazvali su najjače iskre u već tradicionalnim duelima na sjednicama Vijeća između neovisnog gradskog vijećnika i HDZ-ovog gradonačelnika.

Krenulo je pitanjem Davora Petračića (nezavisni) o razlozima smanjivanja tlaka u vodovodnim cijevima karlovačkih nebodera, nastavilo onim o čekanju na ugovor kojim Grad daje na raspolaganje svoje zemljište tadašnjem Hotelu Korana, koje je kasnije završilo u likvidaciji tvrtke kojoj je prepušteno, a onda i o tome kada će geotermalna elektrana izgubiti oznaku tajnosti da o njoj može govoriti.

Onda se zakotrljalo odgovorima gradonačelnika Damira Mandića (HDZ) pa Petračićevim mišljenjem o njegovim odgovorima pa obrnuto pa… Nije više bilo ograničenja koliko tko puta može govoriti, a nije bilo baš previše ni kočnica u njihovim izjavama. I na kraju je već uobičajeni duel postao primjereniji nekom drugom mjestu nego li govornici u Velikoj vijećnici.
Ovako je izgledao njegov završni dio:

Mandić: Ako smatrate da nešto ne radimo kako treba, znate gdje treba ići! Nemojte bespotrebno otvarati neke stvari, ako sumnjate da nešto nije kako treba, napravite taj korak! Čega se bojite ?

Petračić: Bojim se istrage!

Mandić: Ja ne znam za istragu, a Vi znate! Kako znate?

Petračić: Bio sam na razgovoru. Ne smijem pričati dalje.

Mandić: Što se mene tiče, nemam problema s tim! Ali, recite onda ovim vijećnicima u čemu je problem?

Petračić: Izgubili smo nekretninu Grada Karlovca!

Mandić: Kada? Prije 40 godina?

Petračić: Ne!

Mandić: Po meni, u ovim pitanjima nedostaje razumske logike! Da najprije znamo zašto pitamo, a onda što pitamo!

U sličnom tonu potrajo je 20-minutni dijalog njih dvojice, uz malobrojne intervencije predsjednika Vijeća Matije Furača (HDZ), a “obradili su” i spuštanje tlaka i geotermalne izvore i zemljište kraj Hotela.

Za to je zemljište Petračić već u nekoliko navrata na sjednicama Vijeća pitao, tražeći da mu se dostavi ugovor kojim su riješeni imovinsko-pravni odnosi, odnosno, Grad dozvolio upis svog zemljišta od 12.000 kvadrata Korani d.d., po sporazumu iz rujna 1998.

Mandić je odgovorio da je upravo Petračić bio sudski vještak i radio procjenu hotela pa mu nije jasno zašto smatra da je oštećen Grad, kao i da je Grad kriv ako je i Sud pogriješio. Svjetovao mu je da, smatra li da je nešto nezakonito, to prijavi nadležnima.(kaportal)

Posljednje objavljeno

Odlični rezultati učenika na Festivalu matematike

OgPortal

Odobrena sredstva za projekt “Odrastimo sretni”

OgPortal

Zbog radova nova regulacija prometa na Baniji iduća tri mjeseca: Zatvoren dio Vrazove, smiju stanari, hitne službe i izvođač radova

OgPortal

Prekid vatre u Afganistanu: Ubijeno najmanje 11 civila

OgPortal

Novi mobilni rendgen za vozila na Bajakovu

OgPortal

Za Ogulinski festival bajke dobivena potpora od 100 tisuća kuna

OgPortal