Aktualno OG sada Ogulin

U Ogulinu još šestero oboljelih

Danas je u Karlovcu održana izvanredna konferencija za medije županijskog Stožera civilne zaštite. Uvodno je načelnik Stožera Josip Ribar izvjestio medije da je na području Karlovačke županije danas evidentirano ukupno 12 novoboljelih osoba, i to 6 iz Ogulina te šesteročlana obitelj iz Generalskog Stola. Što se tiče oboljelih Ogulinaca, među njima je i jedna zdravstvena djelatnica. Ukupno je tako na području cijele županije 49 oboljelih od koronavirusa: 26 u Ogulinu, 12 u Karlovcu, 3 u Slunju, 6 u Generalskom Stolu te 2 u Dugoj Resi. U samoizolaciji se nalazi 180 osoba, a, kako je rečeno, za očekivati je da će taj broj porasti, obzirom da su u tijeku epidemiološki izvidi vezani uz nove slučajeve oboljenja.
Unatoč svemu, načelnik Ribar je rekao da je stanje u našoj županiji i dalje pod kontrolom.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, Jelica Magdić je rekla da su 2 oboljele osobe hospitalizirane, nema oboljelih na respiratoru, a svi ostali se nalaze na kućnom liječenju. Prema njenim riječima, većina novooboljelih se već nalazila u samoizolaciji, a epidemiolozi trentuno rade na prikupljanju podataka o kontaktima novooboljelih. Zamolila je sve građane da, ukoliko ih kontaktiraju epidemiolozi, im kažu točne informacije te da se pridržavaju svih naputaka koji će im biti dani.

Tijekom tiskovne, moglo se čuti i da je mjerama samoizolacije obuhvaćeno 25 djelatnika Opće bolnice Karlovac, pristupilo se odmah reorganizaciji rada ove ustanove, a svi testirani djelatnici su negativni na COVID-19.

Danas je u Karlovcu napravljen još 41 test, a u Ogulinu 31. Rezultati testiranja će biti poznati tijekom dana, ili najkasnije sutra.

Inače, od veljače do danas od koronavirusa je u našoj županiji ukupno oboljelo 70 osoba.

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal