Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelnik Domitrović reagirao na, kako kaže, nestručne, neadekvatne, nepravovremene i netočne informacije Županijskog Stožera Civilne zaštite

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović poslao je dopis Županijskom Stožeru Civilne zaštite Karlovačke županije, te ga dostavio medijima. U njemu navodi:
“Poštovani članovi Županijskog stožera civilne zaštite Karlovačke županije,
deveti je dan mog boravka u samoizolaciji, a osmi otkako sam zaprimio pozitivan nalaz na virus SARS-CoV-2. U tih je devet dana od strane Županijskog stožera civilne zaštite u javnost priopćeno nekoliko nestručnih, neadekvatnih, nepravovremenih ili netočnih informacija, vezanih kako za mene osobno, tako i za funkcioniranje Grada Ogulina i gradske uprave.
Primjerice, 09. srpnja sam u 22:30 sati iz medija saznao kako je moj uzorak pozitivan na virus SARS-Cov-2, što je za mene kao građanina sramotno i nedopustivo. Da, javna sam osoba i moji podaci moraju biti poznati javnosti i nikada ih nisam skrivao, ali malo ljudskog dostojanstva i poštivanja prema meni i prema instituciji gradonačelnika bi trebalo postojati. Već za tri dana na press konferenciji 13. srpnja krivicu ste prebacili na epidemiološku službu, koja me je kontaktirala odmah idući dan, uz ispriku da su i oni informaciju saznali u medijima. Međutim ne želim tražiti krivca i ova priča je za mene „ad acta“.
U priopćenju od 10. srpnja navodite kako su „pozitivni“ gradonačelnik i još jedna osoba iz gradske uprave Grada Ogulina, što nije bila točna informacija. Taj dan sam ja jedini iz gradske uprave bio pozitivan.
U današnjem priopćenju, od 16. srpnja, ponovno netočne informacije. Navedeno je kako je 27 osoba iz gradske uprave Grada Ogulina u samoizolaciji, što nije točno. Da je tako, gradska uprava ne bi mogla funkcionirati. Točna informacija je da je 22 djelatnika u samoizolaciji, od kojih je 6 pozitivno na virus SARS-CoV-2. Deset djelatnika je fizički na raspolaganju, a ostali (osim pozitivnih) rade od kuće, odnosno iz samoizolacije. Moram napomenuti da sve aktivnosti obavljaju u zakonskim rokovima, a započeti projekti, kojih nije malo, odvijaju se prema zacrtanom planu.
Navodeći sve ovo apeliram da se započne raditi odgovorno i profesionalno, pa ako je potrebno da se i zamjene određeni ljudi ako nisu dorasli zadatku, te da naši građani, zbog kojih i radimo ovaj posao, dobiju pravovremenu i točnu informaciju. S ovako ozbiljnom situacijom ne treba se kockati niti špekulirati već raditi transparentno i kvalitetno kako bi naši građani što lakše prebrodili nastalu krizu.
S poštovanjem, gradonačelnik grada Ogulina, Dalibor Domitrović”

Posljednje objavljeno

Informatička pismenost, PR i marketing

OgPortal

Macron za inicijativu da cjepiva protiv covida-19 postanu svjetsko javno dobro

OgPortal

Plenković: “Ideja je da se rad nedjeljom zabrani, osim 16 nedjelja u godini”

OgPortal

Kandidat Domovinskog pokreta za župana na tiskovnu došao službenim autom gradske tvrtke! Novinarima rekao da je na godišnjem odmoru, iz Čistoće tvrde da – nije!

OgPortal

Novi kamion za SKG, vrijedan više od milijun kuna

OgPortal

Milanović iz Splita: Gospodi iz HDZ-a bi bilo dobro da prestanu lagati

OgPortal