Aktualno OG sada Ogulin

Za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Ogulina, ostalo je još malo vremena

Odbor za proslavu Dana Grada Ogulina, objavio je Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Ogulina. Naime, radi odavanja priznanja za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Grada Ogulina iz područja gospodarstva, znanosti, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, športa i tehničke kulture, zaštite okoliša te drugih javnih djelatnosti, Grad Ogulin dodjeljuje javna priznanja.

I ove godine će tako biti dodijeljeno priznanje Grada Ogulina za životno djelo. Ova vrsta javnog priznanja dodjeljuje se fizičkoj osobi sa prebivalištem u Republici Hrvatskoj za cjelokupno postignuće na unapređenju gospodarskih ili društvenih oblika života, koji predstavljaju izuzetan doprinos razvitku i ugledu Grada Ogulina.

Osim toga, bit će dodijeljeno godišnje Priznanje i za stvaralački rad. Ono se dodjeljuje domaćoj ili stranoj, fizičkoj ili pravnoj osobi za doprinos i postignuća koja su od osobitog značaja za Grad Ogulin, a ostvarena su tijekom posljednje dvije godine, koje prethode godini u kojoj se dodjeljuje priznanje i za posebne obljetnice.

Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja Grada Ogulina podnose se u pisanom obliku koji mora sadržavati sljedeće podatke:
– naziv i adresu podnositelja prijedloga
– ime ili naziv osobe na koju se prijedlog odnosi
– biografiju
– te obrazloženje.

Pravo podnošenja prijedloga za dodjelu Priznanja za životno djelo i Priznanja za stvaralački rad imaju:
– građani grada Ogulina
– pravne osobe grada Ogulina
– gradonačelnik
– Gradsko vijeće

Podsjećamo, rok za podnošenje prijedloga je subota, 25. srpnja 2020. godine, a prijedlozi se dostavljaju na adresu: Grad Ogulin, Odbor za proslavu Dana Grada Ogulina, B. Frankopana 11, 47300 Ogulin.