Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinskih 7 nalaza negativno, troje oboljelih u Vojniću i Karlovcu

Jučer je obavljeno testiranje 97 osoba (90 OB Karlovac, 7 OB Ogulin), a tri su testa pozitivna. Radi se o dvije starije osobe, muškarcu i ženi s područja Vojnića, bliskih kontakata od prije oboljele osobe, te o mlađoj muškoj osobi iz Karlovca, zdravstvenom djelatniku (medicinski tehničar). Zbog kontakata s oboljelom osobom u samoizolaciji je 11 zdravstvenih djelatnika – 3 doktora medicine, 8 medicinskih tehničara te jedan nezdravstveni djelatnik u sustavu zdravstva.

Tako je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo ukupno 98 osoba. Jedna (1) se osoba nalazi na liječenju u OB Karlovac, 66 ih je na kućnom liječenju, 1 osoba je umrla te je 30 izliječenih osoba.

U samoizolaciji se na području županije trenutno nalazi 36 ljudi.

Inspektori CZ su tijekom jučerašnjeg dana obavljani nadzor na području grada Karlovac te tako pregledali 12 gospodarskih subjekata. Izvršen je nadzor u 2 trgovine, 2 poštanska ureda, 1 trgovačkom centru, 1 kiosku, gradskoj tržnici (1) te 5 noćnih klubova. Tijekom nadzora nisu uočene nepravilnosti u radu i nepoštivanje propisanih mjera.