Aktualno Županija

Skoro tisuću ilegalaca na području Karlovačke županije uhvaćeno u prvih šest mjeseci – najviše ulaze iz BiH

U prvoj polovici ove godine 968 osoba nezakonito je prešlo državnu granicu na području PU karlovačke, pokazuju podaci policije.

To je 32,1 posto više nego u istom periodu lani, kada je evidentirano 733 ilegalaca. No, broj slučajeva kada su zatečeni u ilegalim prelascima nije toliko veći: u 6 mjeseci 2019. bilo ih je 218, ove godine 244.
Najčešće su ulazili preko granice s BiH, njih 501 u 123 slučaja, što je ogromno povećanje u odnosu na prošlogodišnje podatke. I tada je većina ilegalaca ušla u Hrvatsku iz BiH, ali ih je bilo znatno banje: 232 u 67 slučajeva.

Iz Slovenije u našu zemlju na području PU karlovačke u prvih šest mjeseci ove godine ilegalno je ušlo 379 ljudi, manje nego u istom periodu lani, kada ih je to učinilo 441.

Preostalih 88 ilegalaca pronađenih na područje PU karlovačke od siječnja do lipnja ušlo je iz susjednih policijskih uprava.

A upravo je lipanj bio mjesec kada su najčešće nezakonito prelazili granicu: tada ih je, od 968 ukupno, to učinilo 322, a najmanje, 85, u ožujku.

Najviše ilegalaca bilo je iz Maroka, 350 ili 311 posto više nego u šest mjeseci lani, kada ih je zatečeno 85, slijede Afganistanci, njih 165, te Pakistanci, 144. Po jedan je bio državljanin Italije, Kanade, Mjanmara, Obale Bjelokosti, Sudana, Somalije i Tunisa. (KAportal)

Posljednje objavljeno

S kakvim rejtinzima stranke i političari ulaze u posljednji tjedan kampanje – donosimo u novom Cro Demoskopu

OgPortal

Gradski derbi pripao NK Ogulinu

OgPortal

Plenković: ‘Pandemija će završiti tek kad se cijela populacija cijepi‘

OgPortal

Hrvatski avion pun slovenskih putnika udario u jastreba, odmah se morao vratiti na aerodrom kod Ljubljane

OgPortal

Šuput obilježava svoj prvi Majčin dan, preslatki prizori rastapaju srca, a posebno je ganule sve druge mame

OgPortal

Telegram otkriva: Dekanica PBF-a službenom karticom kupuje Polo i Boss odjeću, Chanel parfeme i namještaj

OgPortal