Jednoglasno za odluke o dodjeli javnih priznanja

Pod predsjedanjem gradonačelnika Dalibora Domitrovića, održana je druga sjednica Odbora za proslavu Dana grada. Na ovu sjednicu Odbora, kao pridruženi članovi, pozvani su i predstavnici SKG-a, LAG Frankopan, Ivanine kuće bajke i Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin.

Razmotreni su pristigli prijedlozi za dodjelu ovogodišnjih priznanja povodom Dana grada, te prijavljeni programi za proslavu. Jednoglasno je donijeta odluka da se priznanje za životno djelo ove godine dodijeli Josipu Badanjku, za dugogodišnji rad i doprinos u sportu grada Ogulina, a posebno u radu s izviđačima.

Priznanje za stvaralački rad bit će uručeno Franji Petrušiću, dugogodišnjem predsjedniku Hrvatskog planinarskog društva Klek, DVD-u Turkovići povodom 60 godina rada i postojanja i njihov doprinos iz područja javnih djelatnosti, te Ženskom kuglačkom klubu Ogulin za 15 godina postojanja i uspješnog rada i sportskih dostignuća. Ovo će priznanje dobiti i Natalia Zielinska za rad i postignuća na EU projektima od značaja za razvitak grada, te Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost” za promicanje, razvitak i unapređenje za ravnopravno i aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom u cjelokupnom razvoju zajednice, te razvijanje društvene svijesti o pravima, potrebama i potencijalima osoba s invaliditetom.

Na sjednici su prihvaćeni dostavljeni programi za proslavu Dana grada, odbijen je samo jedan. Detaljan raspored događanja bit će donesen na idućoj sjednici, iako se već sad zna da će biti održana Županijska smotra folklora Igra kolo i Ogulinski festival bajke, Dani meda i zelja, te svečana sjednica Gradskog vijeća. Planirani koncerti za građanstvo su pod upitnikom, zbog epidemiološke situacije i mogućnosti okupljanja do najviše tisuću ljudi. Stoga je zaključeno da će se pratiti razvoj situacije i tek tada donijeti konačna odluka, ali će se raditi na tome da bude što više sadržaja, ali u manjem obimu.

 

Facebook Comments